200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst hrášku (klidně i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného sýra
50 g másla, 30 g sádla, 100 g krupicového cukru, 1 vejce, pomerančová a citronová kůra z chemicky neošetřeného pomeranče a citronu, 220 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 4 banány, 100 g nasekaných ořechů (např. vlašských)
Tento lahodný vanilkový krém má opravdu všestranné využití. Výborný je například do domácích větrníků, ale také jako náplň do dortů či buchet. Co na něj budeme potřebovat? 3 žloutky, 50 g cukru krupice, špetku soli, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 300 ml mléka a 1 vanilkový lusk
Na olivovém oleji osmažíme zprudka klobásky. Poté, co je vyndáme z pánve, vložíme na ni slaninu a tu osmažíme. Cherry rajčátka rozpůlíme a rovněž rychle osmažíme na pánvi spolu s rozčtvrcenými žampiony. V menším kastrůlku ohřejeme fazole z plechovky. Na másle osmažíme volská oka a v toustovači dozlatova opečeme tousty. Vše naaranžujeme na talíř a podáváme.