Recepty veškeré

Vyberte si z 1191 receptů

6 června., 2024
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.
Číst dále »
0 komentářů

Medovo-česneková marináda se zázvorem

2 lžíce medu, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 1 stroužek česneku, snítka rozmarýnu, ½ lžičky strouhaného zázvoru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
5 června., 2024
Omáčky a dresinky

Koprový dresink

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept na něj máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
4 června., 2024
Drůbež

Kuřecí kari

Děláte doma kuřecí kari? Vyzkoušejte tohle a nebudete litovat, protože je naprosto luxusní! Připravíme si: 1 cibuli, 1 chilli papričku (nemusí být), 2 lžíce řepkového oleje (na cibuli a chilli papričky), 200 ml smetany (12%), 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce kari koření (doporučujeme naši značku Dle Gusta), 4 lžíce řepkového oleje (na kuřecí maso), sůl, kousek čerstvého zázvoru, šťávu z 1/2 limetky (popř. citronu) a čerstvé zelené bylinky.
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Nápoje teplé

Lipový čaj

Lipový květ dáme do hrnku a přelijeme jej vařicí vodou. Necháme 10 minut vyluhovat. Potom čaj scedíme a osladíme medem. Pijeme 1 šálek každé 4 hodiny (zpravidla ráno, v poledne a večer). Poznámka: Lipový čaj se používá nejčastěji při nachlazení. Působí protizánětlivě, podporuje pocení, rozpouští hleny a snižuje dráždivost ke kašli. Recept na náš lipový med máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Zeleninová jídla

Zelené fazolky s česnekem a oříšky

Zelené fazolky nejsou jen vegetariánské jídlo, ale dokáží být i skvělou přílohou pro každého masožravce. Důležité je však fazolky připravit tak, aby zůstaly krásně křupavé. To díky blanšírování zvládneme hravě. Pak je stačí jen opéct s česnekem a oříšky… a lahůdka je na stole. Na zelené fazolky s česnekem a oříšky si přichystáme: 400 g zelených fazolek (my jsme použili naše mražené fazolky Dle Gusta, ale během léta můžete mít i čerstvé ze zahrádky), 3 litry vody, 3 lžíce soli (do vody), 2 lžíce másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, hrst oříšků podle chuti (piniové, kešu…), sůl, hrubě mletý pepř a citronovou šťávu.
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Saláty

Salát coleslaw

2 mrkve, 1 menší bílé hlávkové zelí, 1 cibule, menší celer, na zálivku: majonéza, hořčice, zakysaná smetana, sůl, pepř, ocet
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Moučníky pečené

Makový závin s tuzemákem

Těsto: ¼ l mléka, 40 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 2 vejce, 150 g másla, 50 g sádla Náplň: 300 g mletého máku, 2 lžíce medu, 3 dl mléka, 1 dl tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Saláty

Okurkový salát s avokádem

1 salátová okurka, 1 zralé avokádo, ledový salát, čerstvý kopr, olivový olej, citronová šťáva, pepř, cukr, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky