Očištěnou a na růžičky rozebranou brokolici dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 8 minut. Na másle si mezitím orestujeme očištěnou a na kousky pokrájenou mrkev a na kolečka pokrájený pórek. Zalijeme vývarem z brokolice a mlékem, přidáme pohankové vločky a rozvaříme je doměkka. Přidáme uvařenou brokolici (pár kousků si necháme stranou) a ochucovadlo Solčanku. Nyní si z polévky odebereme několik kousků mrkve a zbylou polévku rozmixujeme dohladka. Z toastového chleba vykrájíme vykrajovátkem libovolné tvary (např. srdíčka) a ty opečeme na másle dozlatova. Některá srdíčka vhodíme do polévky a některá napíchneme spolu s brokolicí a mrkví na špejli. Ihned podáváme.
Mléko smícháme se žloutky (bílky dáme zvlášť – budou se šlehat) a olejem. Přimícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Když máme připravené hladké těsto, vyšleháme bílky a jemně je do těsta vmícháme. Vafle pečeme na rozpáleném vaflovači dozlatova. Na horké vafle klademe kopečky zmrzliny, přelijeme rozpuštěnou čokoládou a okamžitě podáváme.
Milujete těstoviny a znáte je snad na všechny možné způsoby? Pak určitě vyzkoušejte tuto zdravější variantu v podobě cuketových těstovin, které rozhodně zařadíte do svého jídelníčku pravidelně. Na cuketové těstoviny budeme potřebovat: 1 středně velkou cuketu, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, hrst cherry rajčátek, pár lístků čerstvé bazalky, lžíci másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Máme pro vás ještě jeden skvělý recept s cuketou. Ohromí vás svou vláčností těsta a brusinky dodají každému soustu dokonalý chuťový zážitek. Na cuketové řezy s brusinkami si připravíme: 1 střední cuketu, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíci prášku do pečiva, 2 hrnky moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce a 1 hrnek sušených brusinek.