Líbí se vám nejen zdravá a chutná jídla, ale i taková, co dobře vypadají?! V tom případě vyzkoušejte náš recept na skvělé matcha lívance. Co je to matcha? Je to zelený čaj, který pozitivně působí na metabolismus, pomáhá při hubnutí a rovněž funguje jako detox, takže čistí naše tělo. Budeme na ně potřebovat: 2 vejce, 5 lžic cukru krupice, 2 lžíce oleje, 1/4 hrnku mléka, 1 hrnek hladké mouky, špetka soli, 1 a 1/2 lžíce práškového zeleného čaje matcha tea, ovoce a javorový sirup či med (na ozdobu)
Lososa očistíme (omyjeme a osušíme), nakrájíme na menší kostky a lehce potřeme olivovým olejem. Zprudka jej opečeme na nepřilnavé pánvi dozlatova (uvnitř by však maso mělo zůstat měkké) – pečeme asi 2 až 3 minuty z každé strany. Opečené kousky lososa mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Nyní si připravíme dresink: Ten vyrobíme tak, že všechny uvedené ingredience ušleháme ponorným mixérem a vzniklý dresink dáme vychladit. Opečeného lososa dáme dáme do mísy, na pánev přilijeme olivovým olej a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou bílou bagetu. Při opékání ke krutonům z bagety přidáme i prolisovaný česnek a na závěr krutony trochu osolíme. Poté omyjeme, osušíme a natrháme ledový salát a nakrájíme cherry rajčátka. Obojí dáme do mísy s opečenými kousky lososa, přihodíme krutony z bagetky a vše zalijeme vychlazeným dresinkem. Posypeme strouhaným parmazánem či jiným oblíbeným sýrem a můžeme podávat. Poznámka: Caesar (čteme césar) salát poprvé vytvořil Ital Caesar Cardini (1896-1956), který emigroval z Itálie do USA a vedl restauraci nejen tam (konkrétně v San Diegu), ale i v 17 mil vzdálené mexické Tijuaně. Jeho původní verze Caesar salátu se od té současné liší jen tím, že Cardini do dresinku nepřidával ančovičky (místo nich dával worchestrovou omáčku). Každopádně již tenkrát v salátu […]
Naprostý základ dne je snídaně a s touhle konkrétní vydržíte klidně až do oběda syti a plni energie. A ještě si skvěle pochutnáte! Pokud tedy máte s ovesnou kaší špatné zkušenosti, rozhodně jí dejte ještě jednu šanci a vyzkoušejte ji podle našeho receptu. Na jednu porci si připravíme: 35 g jemných ovesných vloček, 180 ml mléka, 1 lžičku čekankového sirupu (nebo jiného sladidla), 1 lžíci měkkého tvarohu, sušené goji, čerstvé ovoce, oříšky či semínka podle chuti
Zdravá, rychlá a lehká pomazánka, která jistě potěší chuťové buňky každého milovníka červené řepy. Budeme potřebovat: 250 g předvařené červené řepy, 1 vanička (nízkotučného) tvarohu, 2 stroužky česneku, 1 menší červená cibule a sůl s pepřem podle chuti.
Červená čočka je lehká, jak na strávení, tak na přípravu. Výborné jsou z ní právě pomazánky. Tato kombinace se sušenými rajčaty je vhodná jako rychlá a skvělá večeře. Připravíme si: 1 hrnek červené čočky, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, špetku chilli (nemusí být), 1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje, ½ hrnku sušených rajčat v oleji, 2 lžíce smetanového sýra žervé (vyzkoušejte naši značku Ranko, 2 lžíce zakysané smetany (také nejlépe Ranko), hrst koriandru (nemusí být, může se nahradit třeba petrželkou), sůl a pepř, limetkovou šťávu.