Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

Špenátová omeleta

Nejprve si rozšleháme vejce se smetanou a přidáme k nim prolisovaný česnek s trochou soli, mletého pepře a špetkou nastrouhaného či mletého muškátového oříšku. Vzniklou směs nalijeme naběračkou na pánvičku s rozpáleným olejem a poklademe špenátovými listy. Omeletu opečeme dozlatova, na poslední minutku pečení pak přesypeme nastrouhaným sýrem. Přendáme na talíře a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
22 dubna., 2024
Moučníky pečené

Dánská skořicová rolka

O skořicových šnecích jste již slyšeli, ale tento recept nabízí ještě o poznání výraznější a jemnější chuť pro každého milovníka voňavého skořicového pečiva. Křupavý a křehký obal perfektně ladí s jemným krémem rozplývajícím se na jazyku s každým soustem. Na dánskou skořicovou rolku si připravíme: Na náplň: 250 g mascarpone, 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 lžici mleté skořice a 1 lžičku vanilkového extraktu. Dále pak 1 listové těsto a navrch: rozinky podle chuti, 2 lžíce másla, 1 lžičku skořice a 1 lžíci třtinového cukru.
Číst dále »
0 komentářů
22 dubna., 2024
Přílohy

Tyrolské knedlíky se slaninou

8 starších rohlíků, 300 g libovější slaniny, 2 lžíce sádla, 120 g hrubé mouky, 1/4 l mléka, 3 vejce, sůl, mletý pepř, trošku strouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů
22 dubna., 2024
Ryby a mořské plody

Lososové taštičky

350 g listového těsta, 200 g čerstvého lososa, 100 g krémového sýra (vyzkoušejte náš Ranko Duko), hrst černých oliv, 100 g cherry rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
18 dubna., 2024
Polévky teplé

Polévka z potočnice a smetany

100 g čerstvé potočnice, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 brambor, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml smetany 33%, sůl, mletý pepř a zakysaná smetana s lístky potočnice na ozdobu.
Číst dále »
0 komentářů
18 dubna., 2024
Moučníky pečené

Domácí trdelníčky

Na těsto: 125 ml mléka, 25 g rozpuštěného másla/sádla, 1 žloutek, 2 lžíce třtinového cukru, 300 g hladké mouky, 20 g kostkového droždí, ½ lžičky soli Na posypání: rozpuštěné máslo, třtinový cukr, skořice
Číst dále »
0 komentářů
18 dubna., 2024
Moučníky pečené

Kokosový cheesecake

Tento vynikající kokosový cheesekace je pečený i nepečený. Korpus se totiž peče, zatímco náplň je nepečená. Výsledek je pak naprosto dokonalý! Na korpus si připravíme: 250 g kokosových sušenek (doporučujeme naše kakaové sušenky s kokosem Sladká tečka) a 125 g másla. Na náplň: 8 plátků želatiny, 1 konzervu vychlazeného kokosového mléka, 1 velký bílý smetanový jogurt, 400 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a 3 lžíce kakaa. Na ozdobu: trochu strouhané čokolády.
Číst dále »
0 komentářů

Fazolové brownies

500 g červených fazolí v plechovce, 1 banán, 1 hrnek celozrnné nebo ovesné mouky (popř. rozmixovaných ovesných vloček), 2 lžíce kakaa, 4 lžíce třtinového cukru nebo medu, 2/3 hrnku mléka, 3 lžíce olivového nebo kokosového oleje, 100 g vysokoprocentní hořké čokolády, 1/2 vanilkového lusku, 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, olej (na vymazání plechu), hrubá mouka (na vysypání plechu) a rozpuštěná čokoláda na ozdobu (nemusí být).
Číst dále »
0 komentářů
16 dubna., 2024
Přílohy

Pohanka se špenátem a žampiony

Pohanku probereme, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření a sůl a pod pokličkou přivedeme k varu. Oheň ztlumíme a pár minut necháme pohanku nasáknout tekutinu do sebe. Poté plamen úplně vypneme a pohanku necháme nabobtnat a pod pokličkou zcela dojít. Mezitím si na másle na pánvičce opečeme pokrájené žampiony. Asi po 5 minutách opékání dozlatova k nim přihodíme lístky špenátu a prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme poslední minutku, aby se chutě propojili. Takto připravenou směs vmícháme do uvařené pohanky a hotový pokrm můžeme podávat. Samotný, nebo jako přílohu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky