Recepty veškeré

Vyberte si z 1202 receptů

Květákový koláč

Svačina nebo lehká večeře, která nejenže dostatečně zasytí, ale je také ještě zdravější variantou než například cibulový koláč. Na květákový koláč se špenátem budeme potřebovat: 1 malý květák, 1 cibuli, 7 vajec, 2 stroužky česneku, 1 hrnek polohrubé mouky polohrubá mouka (pro zdravější variantu můžeme nahradit celozrnnou), 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci oleje (pro zdravější verzi doporučujeme olivový), sůl a pepř.
Číst dále »
23 ledna., 2025
Moučníky pečené

Tvarohové koláčky s ovocem

Těsto: 300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g másla Ranko, 2 vejce, 20 g cukru, 25 g droždí, 100 ml mléka Ranko, sůl Náplň: 250 g měkkého tvarohu Ranko, 60 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g kokosu, 1 vanilinový cukr, 1 hrnek čerstvého ovoce na ozdobu (např. jahod, malin…)
Číst dále »
23 ledna., 2025
Bramborové pokrmy

Bramborový quiche (koláč)

Což takhle připravit k pozdní víkendové snídani či k vydatné večeři tento bramborový koláč plněný zeleninou, slaninou a vejci? Pochutná si jistě každý. Na bramborovou krustu budeme potřebovat: 4 větší brambory, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře a hrst strouhaného parmazánu (popř. jiný sýr). Na náplň pak: 4 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku sušených rajčat (mohou být i čerstvá), svazek jarní cibulky, ½ hrnku osmažené slaniny, ½ hrnku strouhaného sýra (doporučujeme cheddar), hrst rukoly či čerstvého špenátu, 1 lžičku soli a ¼ lžičky pepře.
Číst dále »
23 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »

Pivní tyčinky

400 g hladké mouky (nejlépe pšeničná v kombinaci se špaldovou), 80 ml mléka, 150 ml světlého piva, ½ lžičky soli, špetka krystalového cukru, 20 g droždí, 3 lžíce másla, koření na posypání
Číst dále »
21 ledna., 2025
Přílohy

Chléb s bazalkovým pestem

Řekne-li se bazalkové pesto, okamžitě si jej představíme s těstovinami. Ovšem my vás dnes přesvědčíme, že vynikající je také s chlebem. Pestem si krajíc chleba nebudeme potírat, ale bude přímo součástí těsta na vynikající domácí chléb. 400 g hladké mouky, 5 g sušeného droždí, 20 g cukru, 20 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy, 2 vejce, 50 ml mléka, 190 ml vody, 190 g bazalkového pesta, sůl, kousek tvrdého sýra a čerstvé bazalky na ozdobu
Číst dále »
21 ledna., 2025
Moučníky pečené

Skořicoví šneci

250 ml mléka, 40 g droždí, 500 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 60 g másla, 3 lžičky cukru, 90 g lískových ořechů (nebo mandlí), 3 sáčky skořicového cukru, 4 lžíce másla, 1 vejce
Číst dále »

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
21 ledna., 2025
Přílohy

Česnekový pita chléb

Do velké mísy dáme rozdrobené kvasnice s vlažnou vodou, přidáme 3 hrnky prosáté mouky a vše řádně spojíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zbytek prosáté mouky a vše dobře prohněteme tak, aby vzniklo husté táhlé těsto. To si položíme na pomoučený vál a začneme ho ručně silou hníst. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mouky, aby nám vzniklo hladké a pružné těsto. Poté si hotové těsto pomažeme ze všech stran olivovým olejem a dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou. Těsto necháme 1 až 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 kusy, ze kterých vytvoříme ovály dlouhé asi 20 cm. Přemístíme je na plechy vyložené pečicím papírem a shora uděláme (namočeným prstem) důlky do řad. Propíchané chleby pokapeme olivovým olejem. Připravené plechy vložíme do předehřáté trouby na 240 °C a pečeme přibližně 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. Upečený česnekový pita chléb necháme vystydnout a poté zabalíme do utěrky, aby nám neztvrdnul. Podáváme jako přílohu k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky