Recepty veškeré

Vyberte si z 1191 receptů

18 ledna., 2024
Nápoje teplé

Voňavá horká čokoláda

1 litr mléka (např. čerstvé mléko Ranko), 2 lžíce kakaa (doporučujeme kakao Coop Premium), třtinový nebo jiný cukr (množství podle chuti), 2 badyány, 2 kousky celé skořice (vyzkoušejte celou skořici Dle Gusta), 100 g kvalitní čokolády
Číst dále »
0 komentářů
18 ledna., 2024
Sladká jídla

Domácí čokoládové těstoviny

300 g polohrubé mouky, 4 ks vajec, 4 lžíce holandského kakaa a 1 lžíce oleje
Číst dále »
0 komentářů
16 ledna., 2024
Vepřové maso

Vepřové kotlety plněné sýrem

4 vepřové kotlety, 200 g tvrdého sýra (např. gouda), 2 stroužky česneku, 1 cibule, kousek čerstvého tymiánu (popř. trošku sušeného), 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 dl vody nebo vývaru, 250 ml smetany
Číst dále »
0 komentářů
16 ledna., 2024
Nápoje teplé

Horké vanilkové mléko

1 litr mléka, 2 lžíce cukru (popř. jiného sladidla), 1 lžíce vanilkového extraktu a špetka mletého muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů
11 ledna., 2024
Bramborové pokrmy

Zapečené noky s rajčatovou omáčkou

Udělat dobré zapečené noky není úplně tak jednoduché, ale s našimi předpřipravenými vám to půjde jedna báseň. Navíc rajčata se slaninou a česnekem jim dodají opravdu výtečnou chuť! Rozhodně vyzkoušejte… Připravíme si: 500 g bramborových noků (doporučujeme naše bramborové gnocchi Varoma), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 plechovku krájených konzervovaných rajčat, sůl, mletý pepř, bylinky (skvělé je oregano) a 200 g tvrdého sýra (např. Emmentaller COOP Premium).
Číst dále »
0 komentářů
11 ledna., 2024
Rýžové pokrmy

Dýňové rizoto

Dýni rozkrojíme, vydlabeme vnitřek se semínky a dýni omyjeme. Její dužinu nakrájíme na menší kostky a ty dáme na plech spolu s pokrájenou cibulí a česnekem. Pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °Celsia. Pečeme asi 20 minut (dýně změkne a na okrajích zezlátne). V průběhu pečení dýně si připravíme rizoto: Na hlubší pánvičce si na trošce olivového oleje osmahneme nasucho rýži (jen chvíli a stále přitom mícháme), poté ji zalijeme bílým vínem a dále postupně přidáváme sběračku vody nebo zeleninového vývaru – vždy, když se předchozí tekutina téměř vyvaří. Takto pokračujeme tak dlouho (asi 15 až 20 minut), dokud není rýže hotová. Poté k ní přidáme opečené kousky dýně s cibulí a česnekem, najemno nastrouhaný kousek čerstvého zázvoru a vše promícháme. Ochutíme solí, mletým pepřem a citronovou šťávou. Podle možností přidáme pár lístků čerstvé šalvěje a můžeme podávat. Dýňové rizoto se hodí jako příloha k masu či rybě, ale výborné je i samotné.
Číst dále »
0 komentářů

Šafránová rýže s kuřetem

cca 12 nitek šafránu, 6 lžic teplé vody, 8 lžic olivového oleje, 600 g kuřecího masa, 2 červené cibule, 1 řapíkatý celer, 3 stroužky česneku, 4 snítky čerstvého tymiánu (případně trochu sušeného), šťáva z 1 citronu, 1 dl bílého vína, 4 dl drůbežího vývaru, 250 g rýže, sůl, čerstvě drcený černý pepř, čerstvá chilli paprička (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů

Rýžový puding s tuzemákem

70 g rozinek, 8 lžic tuzemáku, 200 g kulatozrnné rýže (vyzkoušejte naši značku Varoma), 1 litr mléka (1/2 litru na rýži + 1/2 litru do pudingu), 1 balíček vanilkového pudingu, třtinový cukr nebo med a mletá skořice
Číst dále »
0 komentářů
11 ledna., 2024
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky