Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

7 června., 2024
Ryby a mořské plody

Rybí filé v těstíčku

1 kg filé z mořské ryby (bez kostí), šťáva z 1 citronu, sůl, mletý pepř, 150 g hladké mouky, 150 ml piva (doporučujeme naše pivo Královar), 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, čerstvé bylinky nebo trochu koření podle chuti (např. provensálské koření), olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
7 června., 2024
Moučníky pečené

Kefírové muffiny s jahodami

1 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 ml oleje, 200 ml jahodového kefírového mléka (vyzkoušejte naše kefírové jahodové mléko Ranko), 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 50 g čokolády na vaření, čerstvé jahody
Číst dále »
0 komentářů
6 června., 2024
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.
Číst dále »
0 komentářů

Medovo-česneková marináda se zázvorem

2 lžíce medu, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 1 stroužek česneku, snítka rozmarýnu, ½ lžičky strouhaného zázvoru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
5 června., 2024
Omáčky a dresinky

Koprový dresink

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept na něj máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
4 června., 2024
Drůbež

Kuřecí kari

Děláte doma kuřecí kari? Vyzkoušejte tohle a nebudete litovat, protože je naprosto luxusní! Připravíme si: 1 cibuli, 1 chilli papričku (nemusí být), 2 lžíce řepkového oleje (na cibuli a chilli papričky), 200 ml smetany (12%), 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce kari koření (doporučujeme naši značku Dle Gusta), 4 lžíce řepkového oleje (na kuřecí maso), sůl, kousek čerstvého zázvoru, šťávu z 1/2 limetky (popř. citronu) a čerstvé zelené bylinky.
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Nápoje teplé

Lipový čaj

Lipový květ dáme do hrnku a přelijeme jej vařicí vodou. Necháme 10 minut vyluhovat. Potom čaj scedíme a osladíme medem. Pijeme 1 šálek každé 4 hodiny (zpravidla ráno, v poledne a večer). Poznámka: Lipový čaj se používá nejčastěji při nachlazení. Působí protizánětlivě, podporuje pocení, rozpouští hleny a snižuje dráždivost ke kašli. Recept na náš lipový med máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Zeleninová jídla

Zelené fazolky s česnekem a oříšky

Zelené fazolky nejsou jen vegetariánské jídlo, ale dokáží být i skvělou přílohou pro každého masožravce. Důležité je však fazolky připravit tak, aby zůstaly krásně křupavé. To díky blanšírování zvládneme hravě. Pak je stačí jen opéct s česnekem a oříšky… a lahůdka je na stole. Na zelené fazolky s česnekem a oříšky si přichystáme: 400 g zelených fazolek (my jsme použili naše mražené fazolky Dle Gusta, ale během léta můžete mít i čerstvé ze zahrádky), 3 litry vody, 3 lžíce soli (do vody), 2 lžíce másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, hrst oříšků podle chuti (piniové, kešu…), sůl, hrubě mletý pepř a citronovou šťávu.
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Saláty

Salát coleslaw

2 mrkve, 1 menší bílé hlávkové zelí, 1 cibule, menší celer, na zálivku: majonéza, hořčice, zakysaná smetana, sůl, pepř, ocet
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky