Recepty veškeré

Vyberte si z 1205 receptů

14 října., 2024
Polévky teplé

Krémová kuřecí polévka

3/4 kg kuřecího masa na polévku (např. skelety, křídla apod.) 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1 brambor, 4 stroužky česneku, sůl, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 bobkové listy, 2 l vody, 200 ml smetany, kousek másla, trochu strouhaného muškátového oříšku, zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
14 října., 2024
Moučníky nepečené

Hrušky s čokoládovou polevou

4 středně zralé hrušky, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce tuzemáku (vyzkoušejte tuzemák Marshall z prodejen COOP) nebo koňaku, čokoládová poleva
Číst dále »
8 října., 2024
Moučníky nepečené

Smažená jablka

3 jablka, šťáva z citronu, mletá skořice, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 120 ml mléka, sůl, olej, 250 g hladké mouky, olej na smažení, moučkový cukr
Číst dále »

Houbová topinka

200 g čerstvých hub (např. malých hříbků), 2 lžíce másla, 50 g slaniny, 1 cibule, mletý pepř, 1 zrnko jalovce, sůl, chléb, česnek, 100 g tvrdého sýra, sůl, čerstvý tymián (nemusí být)
Číst dále »
7 října., 2024
Houby

Plněné houby se slaninou a sýrem

Nejprve si očistíme houby. Poté pokrájíme sýr se šunkou na malé kousky, ochutíme prolisovaným česnekem a touto náplní naplníme připravené houby. Přendáme na pekáček, naplněné houby překapeme olivovým olejem a posypeme nejemno nasekanými bylinkami. Osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 180°C, kde pečeme 15 až 20 minut dozlatova. Podáváme jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo (třeba se salátem).
Číst dále »
7 října., 2024
Sladká jídla

Jablečná žemlovka

12 rohlíků, 3/4 litru mléka, 3 vejce, 1/2 kg jablek, 200 g másla, 150 g domácího vanilkového cukru – náš recept na něj naleznete ZDE, mletá skořice, hrst rozinek, moučkový cukr na posypání
Číst dále »

Domácí sušená zelenina do polévek

1/2 kg mrkve, 1/2 kg petržele, 1/4 kg celeru (včetně řapíků), 2 cibule, 8 stroužků česneku, 2 červené papriky, 2 hrsti čerstvých hub (např. hříbků nebo žampionů), bylinky podle chuti a možností (libeček, zelená petrželka, pažitka, bazalka…), 150 g hrubozrnné soli, 10 kuliček barevného pepře
Číst dále »

Bramborové škubánky s mákem

1 kg moučnatých brambor (typu C), 1 lžička soli, 250 g polohrubé mouky, 200 g rozpuštěného másla, 150 g moučkového cukru, 150 g jemně umletého máku
Číst dále »

Zeleninový pokrm Ratatouille

1 větší lilek, 2 menší cukety, 2 červené nebo žluté papriky, 1 malá dýně hokkaido, 3 cibule, olivový olej, 2 plechovky loupaných krájených konzervovaných rajčat, 6 stroužků česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, bylinky podle chuti (bazalka, tymián, rozmarýn… atd)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky