Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

19 listopadu., 2024
Polévky teplé

Celerová krémová polévka

1 bulva celeru (cca 500 až 600 g), 1/2 kg brambor, 1 a 1/2 l vody, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 100 ml smetany, 2 zeleninové bujóny, sůl, oblíbená semínka a bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
19 listopadu., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Toast s osmaženou slaninou a čedarem

Říká se, že snídaně je základ dne. Pochutnejte si tedy hned po ránu na dokonalých toastech s osmaženou křupavou slaninou a rozpečeným sýrem čedar. Na 5 toastů budeme potřebovat: 10 plátků toastového chleba, 10 plátků sýra čedar a 200 g anglické slaniny (nakrájené na plátky).
Číst dále »
0 komentářů
19 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Vánoční peprmintové makronky

Možnosti experimentování s příchutěmi makronek jsou nepřeberné. K nedotknutelné klasice jakou jsou vanilkové rohlíčky či linecké vyzkoušejte přidat tuto netradiční křehkou delikatesu z mandlí, která nádherně oživí vánoční stůl.
Číst dále »
0 komentářů
15 listopadu., 2024
Bezmasá jídla

Sýrové suflé

60 g másla, 50 g mouky, ¼ l mléka, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 4 žloutky, 3 bílky, 100 g strouhaného sýra (vyzkoušejte náš Emmentaler COOP Premium)
Číst dále »
0 komentářů
14 listopadu., 2024
Sladká jídla

Tvarohové lívanečky

Znáte tvarohové smetanové krémy pro děti? Tak my jsme z nich připravili výborné lívanečky! Na tvarohové lívanečky si připravíme: 210 g (3 ks) tvarohového Papánka Ranko (popř. jiný smetanový tvarohový krém), 200 ml mléka, 2 vejce, špetku soli, trochu vanilkového extraktu, pár kapek stévie (nebo jiného sladidla), 1 hrnek (150 g) hladké mouky (špaldové či klasické pšeničné), 1/2 sáčku prášku do pečiva, trochu oleje na opečení a zdobení podle chuti.
Číst dále »
0 komentářů

Tuňákové sendviče

Tuňák je velmi zdravá a chutná ryba, kterou si skvěle vychutnáme nejen v kombinaci s těstovinami nebo pizzou, ale třeba i jako svačinku v sendviči. Společně s avokádem je pak tuňák v sendviči opravdová delikatesa, kterou musíte vyzkoušet! Na tuňákové sendviče si připravíme: 4 krajíčky chleba, 1 konzervu tuňáka v olivovém oleji COOP Premium, 1 malou červenou cibuli, 1/2 zelené papriky, 100 g lučiny nebo žervé, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, šťávu z 1 citronu a 1 avokádo.
Číst dále »
0 komentářů
13 listopadu., 2024
Drůbež

Pikantní kuřecí špízy

4 kuřecí prsa, 1 dl olivového oleje, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej na smažení (vyzkoušejte náš řepkový olej COOP Premium), 2 červené cibule pokrájené na osminky, 2 červené papriky pokrájené na kousky a šťáva z limetky či citronu
Číst dále »
0 komentářů

Chilli papričky v hořké čokoládě

asi 10 ks chilli papriček (jemnější pálivosti – např. jalapeňo) a 100 g hořké čokolády (doporučujeme naši hořkou čokoládu COOP Premium).
Číst dále »
0 komentářů
13 listopadu., 2024
Saláty

Hruškový salát se sýrem a ořechy

Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. Na rozehřátém másle na pánvičce pokrájené hrušky opečeme, přidáme rozpůlené vlašské ořechy, vše posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Karamelizované hrušky s ořechy poklademe na natrhané listy salátů a posypeme nahrubo nakrájeným modrým plísňovým sýrem. Pokapeme troškou balzamikového octa a podáváme s čerstvou bílou bagetkou.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky