cca 1/2 balíčku mraženého špenátového protlaku (170 až 200 g), 2 hrnky mléka (tj. 4 až 5 dl), 2 vejce, asi 200 g polohrubé mouky, trochu soli, mletý pepř, 2 až 3 stroužky česneku, olej na smažení
Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. Na rozehřátém másle na pánvičce pokrájené hrušky opečeme, přidáme rozpůlené vlašské ořechy, vše posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Karamelizované hrušky s ořechy poklademe na natrhané listy salátů a posypeme nahrubo nakrájeným modrým plísňovým sýrem. Pokapeme troškou balzamikového octa a podáváme s čerstvou bílou bagetkou.
Už jste někdy zkoušeli doma připravit zdravou “šmoulí” zmrzlinu? Je vynikající a děti z ní budou úplně paf! Připravíme si na ni: 1 zralý banán, 2 až 3 lžíce mléka, 1 lžičku vanilkového extraktu (není nutné), hrst borůvek a trošku modrého potravinářského barviva pro sytější barvu.
Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.