Recepty veškeré

Vyberte si z 1205 receptů

3 prosince., 2024
Nápoje teplé

Hot Toddy (horký nápoj s rumem)

200 ml horké vody, 8 cl tmavého rumu, 4 lžíce medu nebo javorového sirupu (dle chuti), 4 lžíce citronové šťávy, koření podle chuti (skořice, anýz, hřebíček), kolečko citronu a kousek skořice do každé sklenice na ozdobu
Číst dále »

Domácí zázvorový likér

0,5 l kvalitní vodky (vyzkoušejte vodku Marshall z prodejen COOP), asi 6 polévkových lžic tekutého medu, 150 až 200 g čerstvého zázvoru, 1 citron
Číst dále »

Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky

300 g pohankové mouky hladké, 200 g másla, 100 g jemného třtinového cukru, 120 g nasekaných lískových oříšků, 2 lžíce tekutého medu, dřeň z 1 vanilkového lusku (popř. trochu vanilkové pasty či extraktu) a moučkový cukr (na obalení rohlíčků).
Číst dále »
3 prosince., 2024
Nápoje studené

Vaječný likér z kokosového mléka

K voňavým Vánocům jistě neodmyslitelně patří sladký a hustý vaječný likér. Někteří ale jeho konzumaci raději vynechávají, například kvůli intoleranci laktózy. Nicméně tak tomu nutně nemusí být. Zkuste sáhnout po mléce kokosovém nebo třeba mandlovém a neodpírejte si již tuto vánoční lahůdku. Budeme potřebovat: 800 ml kokosového mléka, 5 žloutků, 1 celou skořici, 1 hvězdičku badyánu, špetku muškátového oříšku, 1 lžičku vanilkového extraktu a 200 ml tuzemáku.
Číst dále »
2 prosince., 2024
Moučníky pečené

Jablečné muffiny s čokoládou

Vůně skořice, čokolády a jablek – co víc si přát na sladký start adventu? Na muffiny si připravíme: Na jablečné pyré: 3 až 4 větší jablka, 1 celou  skořici, 1 badyán, šťávu z 1 citronu a 400 ml vody. Na muffiny pak: 250 g jablečného pyré, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 g tekutého medu, 6 lžic rozpuštěného kokosového oleje, trochu vanilkového extraktu, 200 g špaldové hladké mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 lžičku mleté skořice, trošku soli, 2 vejce, vlašské ořechy a rozinky podle chuti, 100 g nalámané čokolády.
Číst dále »

Vánoční perníčky

Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »
21 listopadu., 2024
Polévky teplé

Křenová polévka

200 g čerstvého křenu, 3 brambory, 1 a 1/2 l vody, 60 g másla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 4 natvrdo uvařená vejce a 100 g nasucho opečené slaniny (plátky).
Číst dále »
21 listopadu., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Zdravé zeleninové chipsy

Také rádi večer něco zobete? Tak zkuste tyto zdravé zeleninové chipsy! Stačí nám na ně jen červená řepa, brambora, cuketa, celer, parmazán (ten nemusí být), sůl, pepř, česnek a olivový olej. Budeme potřebovat: 1 řepu, 1 celer, 1 větší brambor, 1 malou cuketu, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sušeného česneku a olivový olej
Číst dále »
21 listopadu., 2024
Zeleninová jídla

Zapečený květák s brokolicí

Brokolici i květák omyjeme a odstraníme košťály. Rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené vodě na 13 minut. Poté vodu slijeme a necháme vychladnout. Mezitím si vymastíme zapékací misku kouskem másla a nahrubo nastrouháme sýr. Na hlubší pánev připravíme bešamelovou omáčku: Rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme mléko a rozšleháme metličkou dohladka. Povaříme do zhoustnutí. Na závěr ochutíme solí, mletým bílým pepřem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Uvařenou brokolici a květák přendáme do vymazané zapékací misky, poklademe sýrem a přelijeme bešamelovou omáčkou. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut dozlatova. Podáváme například s vařenými brambory.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky