Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

30 července., 2024
Moučníky pečené

Levandulové makronky

Na makronky: 90 g bílků, 200 g cukru moučka, 110 g mandlové mouky, špetka soli, 50 g cukru krupice, trochu fialového potravinářského barviva, 1 lžíce levandulových květů na posypání (nemusí být). Na krém: 125 g mascarpone, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového extraktu, trochu fialového potravinářského barviva a 50 ml vyšlehané smetany.
Číst dále »
0 komentářů
30 července., 2024
Sladká jídla

Lívanečky s borůvkami

Těsto: 200 g hladké mouky, 50 g hrubé mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli, 4 dl mléka, 2 lžíce cukru, hrst borůvek Dále: olej na smažení, 6 lžic tekutého medu, trochu tuzemáku, 2 lžíce přepuštěného másla, šťáva z 1/2 citronu, čerstvé borůvky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
29 července., 2024
Sladká jídla

Tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou

Máme pro vás tip na výborné tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou. Garantujeme, že budete chtít přidat! Připravíme si: Na těsto: 1 vaničku (250 g) tvarohu, 165 g dětské krupičky (doporučujeme naši jemnou krupičku Babyland), špetku soli, 1 vanilkový cukr, kůru z 1 citronu a 20 g másla. Na omáčku pak: 300 g jahod, malin a ostružin, 50 g cukru, 12 g kukuřičného škrobu, 80 ml vody a šťávu z 1 citronu.
Číst dále »
0 komentářů
26 července., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Špenátové noky z krupičky

Chcete tip na rychlé, zdravé a navíc úžasně chutnající jídlo? Pak špenátové noky z jemné krupičky jsou jasná volba! Na noky si připravíme: Na těsto: 1/2 litru mléka, 80 g másla, 220 g jemné krupičky (doporučujeme naši krupičku Babyland), sůl, trochu tymiánu, 2 hrsti čerstvého špenátu, hrst čerstvé bazalky a 2 vejce. Navrch pak: kousek rozpuštěného másla a tvrdý sýr.
Číst dále »
0 komentářů
25 července., 2024
Nápoje studené

Jahodové mojito (koktejl)

Mojito a jahoda? To je opravdová lahoda! Připravíme si na něj: čerstvé jahody (asi 3 větší nebo 5 menších), šťávu z 1/2 limetky, lístky čerstvé máty, 3 lžičky hnědého cukru, 4 cl bílého rumu, drcený led a sodovku (perlivou vodu).
Číst dále »
0 komentářů
25 července., 2024
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách či vydlabaných pomerančích, nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova “sorbere”, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
0 komentářů
25 července., 2024
Polévky studené

Studená polévka z červené řepy

1 sklenička sterilované řepy (cca 400 g), 1 salátová okurka, 1 l zeleninového vývaru, 250 ml smetany, 3 natvrdo uvařená vejce, sůl, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 2 vařené brambory, čerstvá petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
24 července., 2024
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

Máme pro vás tip na skvělou pikantní rajčatovou polévku, kterou budete mít díky loupaným rajčatům bleskurychle hotovou! Její pálivost záleží jen na tom, co máte rádi. A i kdyby vám náhodou s chilli papričkou „ujela ruka”, nebojte se, kokosové mléko polévku zase krásně zjemní a váš jazyk zchladí. Na pikantní rajčatovou polévku si připravíme: 4 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 2 plechovky konzervovaných rajčat (je jedno, zda budou celá nebo krájená), 1 čerstvou chilli papričku, 1 litr vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu cukru a kokosové mléko v plechovce (popř. jej můžete nahradit zakysanou smetanou). Na pikantní rajčatovou polévku si připravíme: 4 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 2 plechovky konzervovaných rajčat (je jednou, zda budou celá nebo krájená, nejlepší jsou však od nás COOP Premium), 1 čerstvou chilli papričku, 1 litr vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu cukru, kokosové mléko v plechovce (popř. jej můžete nahradit zakysanou smetanou), pár vlašských ořechů (nemusí být) a řapíkatý celer či zelenou petrželku na ozdobu. 
Číst dále »
0 komentářů
24 července., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Špízy z mozzarelly a rajčat

Na špejle střídavě napichujeme malou mozzarellu, cherry rajčátko, olivu a lístek bazalky. Špízy položíme na talíř a překapeme olivovým olejem smíchaným s troškou soli a posekaného oregana. Dáme vychladit do ledičky a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky