Recepty veškeré

Vyberte si z 1205 receptů

Hrachová polévka

1/2 kg hrachu, 1 a 1/2 l vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 l vývaru, sůl, pepř, majoránka, máslo, bílé pečivo (na kostičky)
Číst dále »
21 prosince., 2024
Moučníky pečené

Babiččina mandlová vánočka

120 g másla, 80 g krystalového cukru, 3 žloutky, sůl, kůra z chemicky neošetřeného citronu, vanilkový cukr, droždí, mléko, polohrubá mouka, rozinky, sekané mandle
Číst dále »

Hrášková polévka

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na másle si zpěníme nejprve cibuli a po chvíli i pórek. Asi po 5 minutách přidáme hrášek a česnek, také necháme chvilku restovat a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Zhruba 4 až 5 minut povaříme (déle ne, jinak hrášek ztratí svou krásně zelenou barvu). Několik hrášků si vyndáme a necháme stranou na ozdobu. Zeleninu s vývarem rozmixujeme ručním mixerem na hladkou polévku a přidáme do ní smetanu. Polévku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na talíře a ozdobíme schovanými hrášky. Podáváme s opečenou bagetkou.
Číst dále »
21 prosince., 2024
Polévky teplé

Vánoční rybí polévka

Na rybí vývar: ½ kg rybích kostí, kořenová zelenina (např. 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy), 1 cibule, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových lístků, sůl, 2 l vody Do polévky: 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy, 1 cibule, kousek másla, trochu hladké mouky, 1 a 1/2 l rybího vývaru (viz výše), 200 g rybího masa (popř. jiker nebo mlíčí), trochu strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, trochu čerstvé zelené petrželky na ozdobu Na kostičky: 1 rohlík nebo kousek bílé veky, 2 stroužky česneku, kousek másla, sůl
Číst dále »
20 prosince., 2024
Ryby a mořské plody

Smažený kapr s jogurtem a mandlemi

1 očištěný kapr (rozdělený na podkovy), sůl, trochu drceného kmínu, 150 ml bílého jogurtu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 50 g másla, 150 g mandlových plátků, 1 citron, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
18 prosince., 2024
Moučníky pečené

Vánoční peprmintové makronky

Možnosti experimentování s příchutěmi makronek jsou nepřeberné. K nedotknutelné klasice jakou jsou vanilkové rohlíčky či linecké vyzkoušejte přidat tuto netradiční křehkou delikatesu z mandlí, která nádherně oživí vánoční stůl.
Číst dále »

Domácí Raffaello kuličky

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (vyzkoušejte naši značku Ranko), 200 g strouhaného kokosu (doporučujeme strouhaný kokos Dle Gusta), celé oloupané mandle, strouhaný kokos (na obalení kuliček)
Číst dále »
18 prosince., 2024
Moučníky nepečené

Rumové kuličky

Oříšky nasekáme a spolu se strouhaným kokosem opražíme při nízké teplotě na pánvi dozlatova a necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme čokoládu. Změklé máslo spojíme s nasekanými rozinkami namočenými v rumu (nejlépe předem přes noc), přidáme kokos s oříšky, čokoládu a vanilkový cukr. Všechno dobře promícháváme, dokud nevznikne kompaktní hmota, kterou necháme krátce v chladničce zatuhnout. Z hmoty vytvarujeme malé kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu či oříšcích a uložíme do chladničky ztuhnout.
Číst dále »

Medovníkové kuličky

Na těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 60 g másla, 2 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, 4 lžíce medu, špetka soli Na krém: 250 g másla, 1 karamelové kondenzované mléko
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky