Recepty veškeré

Vyberte si z 1196 receptů

Košíčky plněné ořechovou náplní

250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, vanilkový extrakt, 1 žloutek, 200 g mletých vlašských ořechů,3 lžíce polohrubé mouky
Číst dále »
24 listopadu., 2015
Mleté maso, Těstoviny,

Ruské těstoviny (pelmeně) s mletým masem

Nejprve si připravíme těsto: Na vál si dáme polohrubou mouku, přidáme žloutek, vodu a zaděláme řidší těsto. Posypeme je moukou a necháme hodinu odležet. Mezitím si uděláme náplň: Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, rozetřeným česnekem, solí, mletým pepřem a vejce a pečlivě vše promícháme. Z odleželého těsta vyválíme za pomoci hladké mouky na vále tenký plát a kulatým vykrajovátkem (nebo např. skleničkou) vykrájíme kolečka. Ta poklademe připravenou masovou náplní, v polovině přeložíme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vznikne nám tvar půlkolečka, jehož okraje přilepíme k sobě. Takto připravené pelmeně vhodíme do osolené vroucí vody s bobkovým listem a vaříme 10 až 15 minut. Poté je vyndáme (nejlépe cedníkem) a servírujeme na talíře. Tam je poklademe kouskem másla a trochou zakysané smetany, posypeme hrubě mletým barevným pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
13 srpna., 2015
Nápoje studené

Jablečný ledový čaj

4 sáčky ovocného jablečného čaje, 1 l vody, 2 lžíce medu, 1/2 l jakblečného džusu, led, jablko na ozdobu
Číst dále »

Brambory s tvarohem a koprem

Brambory oloupeme (popř. u nových brambor jen kartáčkem sedřeme slupku) a rozkrájíme na menší kousky. Opláchneme je a dáme do studené vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut (nožem či vidličkou zkusíme, zda jsou měkké). Mezitím si smícháme rozdrobený tvrdý tvaroh s prolisovaným česnekem a solí. Do právě uvařených brambor přidáme máslo a přesypeme je česnekovým tvarohem. Navrch posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.
Číst dále »
8 července., 2015
Nápoje studené

Rychlá ledová káva s bohatou pěnou

Každý, kdo si rád pochutná na šálku dobré kávy, jistě v létě ocení osvěžení v podobě kávy ledové. Je velmi snadná na přípravu a ideální pro ty, kteří v horkém počasí nemají chuť na klasický teplý nápoj
Číst dále »
7 července., 2015
Saláty

Studený kuřecí salát

1 celé grilované nebo pečené kuře, 250ml bílého jogurtu, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžíce cibulového čatní, 1 lžíce mangového čatní, kari pasta nebo kari, sůl, pepř, citronová šťáva
Číst dále »
6 července., 2015
Zmrzliny a nanuky

Domácí zmrzlina stracciatella

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilkovou dřeň ušleháme do tuha. Čokoládu z části nalámeme na malé kousky a zbytek nahrubo nastrouháme. Poté ji vmícháme do vzniklé tuhé směsi. Dáme do nádoby na mražení (např. silikonové formy) a necháme v mrazáku ztuhnout. Poznámka: Slovo stracciatella (čteme stračatela) označuje zmrzlinu, jogurt, tvaroh či dezert, jež mají vanilkový základ a jsou v něm rozmíchány čokoládové hoblinky. Tento název poprvé použil v roce 1962 Enrico Panattoni – majitel  cukrárny “La Marianna” v Bergamu v severní Itálii, a to proto, že mu tato barevná kombinace dezertů připomínala strakatou krávu – stračenu.
Číst dále »
1 července., 2015
Grilované pochoutky

Grilované ovocné špízy

20 ks jahod, 2 ks banánu, 2 ks kiwi, 20 kuliček hroznového vína, 1/2 ks ananasu, 2 jablka, 1 bílý jogurt, 1 vanilkový lusk, 3 lžíce medu, 1 citron
Číst dále »
15 června., 2015
Zeleninová jídla

Květák po marocku

1 květák, sůl, mladá mrkev, olivový olej, zelená petrželka, 3 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 1/2 lžičkx mleté sladké papriky, trochu drceného chilli, mletý římský kmín, sušený koriandr, sůl, pepř mletý
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky