1 balíček směsi palačinky v prášku Varoma, 1 vejce, 1/2 l vody, trochu oleje na smažení, trochu tekutého medu (nemusí být), 2 banány, čokoládová poleva (např. Granko sirup) – podle chuti
Nejprve si připravíme všechny suroviny na přípravu těsta a necháme je, aby měly pokojovou teplotu (voda by měla mít teplotu 30 až 35°Celsia. Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku. Přidáme rozdrobené droždí, vejce a vlažnou vodu. Mícháme a hněteme ručně tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto. Poté přidáme olej a domícháme tak, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Takto připravené těsto poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 30 minut na teplém místě. Mezitím (v průběhu kynutí) si připravíme oblíbenou náplň – džem, mák, povidla nebo tvaroh. Vykynuté těsto poté rozválíme na výšku asi 1 cm, rozkrájíme na čtverce 7 krát 7 cm a do středu každého čtverce vložíme připravenou náplň. Okraje těsta stlačíme k sobě a pokládáme (spojem dolů) na tukem vymazaný plech. Povrch buchet potřeme olejem a necháme ještě 20 minut dovykynout. Pečeme v elektrické troubě na 180 až 200°C po dobu 20 až 30 minut, v plynové troubě pak při střední intenzitě po dobu 15 až 25 minut. Po upečení potřeme buchty ještě jednou trochou oleje – budou se krásně lesknout. Podle chuti pocukrujeme ještě moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a dáme vařit. Čekáme, dokud se nám jablka zcela nerozvaří. Poté přidáme cukr, citrónovou šťávu, vanilkový puding a mícháme až do zhoustnutí pudingu. Hotové jablečné pyré naplníme do čistých sklenic. Skladujeme v suchu, chladu a temnu.
Lilek nakrájíme na kolečka tloušťky asi půl cm a dáme je na plech vyložený pečicím papírem, kde je osolíme a pokapeme olejem a vinným octem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme je zhruba 15 minut doměkka a dozlatova. Necháme je vychladnout a vychladlé je navrstvíme do skleniček. Proložíme plátky čerstvého česneku (případně čerstvých bylinek) a zalijeme olejem. Necháme několik dní v lednici marinovat. Jako přílohu servírujeme chléb nebo bílou bagetku.
Do větší misky dáme lžičku vody, přidáme sirup, burákové máslo, moučkový cukr a vanilkové aroma a vše dobře mixérem promícháme. Po promíchání vznikne burákové těsto, které rovnoměrně rozprostřeme do vyššího hranatého pekáčku. Toto těsto dáme do ledničky, aby nám dobře ztuhlo. Mezitím si vytvoříme karamelovou hmotu: V menším hrnci necháme na mírném plameni rozpustit karamelky s trochou vody. Pozor: karamelky se musí stále míchat, jinak se nám připálí! Když jsou skoro všechny karamelky rozpuštěné, přidáme nesolené nahrubo nasekané buráky a mícháme do spojení. Horkou karamelovou hmotu rozprostřeme navrch burákového těsta a opět necháme v chladničce ztuhnout. Ztuhlé burákovo-karamelové těsto nakrájíme na stejně velké kousky tak, aby připomínaly tvarem tyčinky snickers. Nakrájené kousky celé namáčíme v tekuté čokoládě, kterou jsme si předtím rozehřáli ve vodní lázni v hrnci. Obalené tyčinky odkládáme na pečící papír, kde je necháme naposledy ztuhnout.