Recepty veškeré

Vyberte si z 1191 receptů

5 října., 2018
Moučníky pečené

Dýňovo-burčáková buchta

Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mletého cukru, 1 vejce, 1/2 hrnku oleje (nejlépe hroznového), 1 hrnek plně rozkvašeného burčáku před vrcholem, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru Navrch: 1 hrnek dýňové marmelády – recept máme ZDE, drobenka z másla, mletého cukru a hladké mouky
Číst dále »
0 komentářů
1 října., 2018
Vepřové maso

Ledvinky s ledovým salátem

Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody (případně zbylý tuk) a přes noc je namočíme do mléka. Druhý den je propláchneme, nakrájíme na kousky, dvakrát až třikrát je povaříme – vždy v čisté vodě. Nakonec opět dobře propláchneme studenou vodou. Poté si v kastrolu na rozpáleném sádle lehce osmahneme pokrájenou cibuli se slaninou, přidáme připravené ledvinky a vše chvíli mícháme a smažíme. Poté zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka (minimálně 20 minut). Měkké ledvinky osolíme, opepříme a ochutíme troškou citronové šťávy. Na talíře natrháme omytý a osušený ledový salát, naaranžujeme na něj horké ledvinky (včetně opečené slaniny) a posypeme strouhaným sýrem. Ihned podáváme – například s čerstvým chlebem.
Číst dále »
0 komentářů
16 září., 2018
Těstoviny

Dýňové těstoviny se šunkou

400 g těstovin (doporučujeme fusilli tricolore Coop Premium), 3 lžíce olivového oleje, 200 g kvalitní šunky (např. pražské), 6 stroužků česneku, 300 g dýně, hrnek vody nebo vývaru, 5 lžic zakysané smetany Ranko, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik), pepř, 2 až 4 jarní cibulky
Číst dále »
0 komentářů
5 září., 2018
Moučníky pečené

Banánový koláč

2 vejce, 125 g krupicového cukru, 2 vetší banány, 45 g kokosové moučky, 1 hrnek mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, tučný tvaroh, mletá skořice, máslo
Číst dále »
0 komentářů
3 září., 2018
Moučníky pečené

Obrácený švestkový koláč

Klasiku s drobenkou jistě všichni známe, ale vyzkoušejte tento netradiční recept na vláčný a jednoduchý obrácený koláč se švestkami.
Číst dále »
0 komentářů
29 srpna., 2018
Sladká jídla

Banánové lívanečky

Těsto: 1 a 1/2 hrnku mléka, 1 vejce, 2 lžíce oleje, 1 hrnek hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1 lžíce cukru, špetka soli, trošku mleté skořice, 2 až 3 banány (podle velikosti) Dále: olej na smažení, 1 banán (na ozdobu), tekutý med, oříšky podle chuti (např. lískové)
Číst dále »
0 komentářů
24 srpna., 2018
Sladká jídla

Rychlé palačinky s banánem

1 balíček směsi palačinky v prášku Varoma, 1 vejce, 1/2 l vody, trochu oleje na smažení, trochu tekutého medu (nemusí být), 2 banány, čokoládová poleva (např. Granko sirup) – podle chuti
Číst dále »
0 komentářů
24 srpna., 2018
Polévky teplé

Rychlá polévka z červené řepy

2 předem uvařené středně velké červené řepy, 2 brambory, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 litr zeleninového vývaru (popř. vody), sůl, mletý pepř, drcený kmín, trochu balzamikového octa, kousek másla, 1 kelímek smetanového bílého jogurtu či zakysané smetany, čerstvé bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
24 srpna., 2018
Moučníky pečené

Rychlé plněné buchty

Nejprve si připravíme všechny suroviny na přípravu těsta a necháme je, aby měly pokojovou teplotu (voda by měla mít teplotu 30 až 35°Celsia. Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku. Přidáme rozdrobené droždí, vejce a vlažnou vodu. Mícháme a hněteme ručně tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto. Poté přidáme olej a domícháme tak, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Takto připravené těsto poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 30 minut na teplém místě. Mezitím (v průběhu kynutí) si připravíme oblíbenou náplň – džem, mák, povidla nebo tvaroh. Vykynuté těsto poté rozválíme na výšku asi 1 cm, rozkrájíme na čtverce 7 krát 7 cm a do středu každého čtverce vložíme připravenou náplň. Okraje těsta stlačíme k sobě a pokládáme (spojem dolů) na tukem vymazaný plech. Povrch buchet potřeme olejem a necháme ještě 20 minut dovykynout. Pečeme v elektrické troubě na 180 až 200°C po dobu 20 až 30 minut, v plynové troubě pak při střední intenzitě po dobu 15 až 25 minut. Po upečení potřeme buchty ještě jednou trochou oleje – budou se krásně lesknout. Podle chuti pocukrujeme ještě moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky