Recepty veškeré

Vyberte si z 1203 receptů

16 prosince., 2019
Nápoje studené

Ananasovo-banánové smoothie (nápoj)

2 hrnky mléka, 1/2 hrnku ananasu, 1 nakrájený banán, 1 lžička vanilkového cukru
Číst dále »
0 komentářů

Citronový krém

Citrony omyjeme, jejich kůru nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Kůru i šťávu dáme do hrnce, přidáme cukr se žloutky a vyšleháme mixérem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladký krém. Poté odstavíme z ohně a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Opět promícháme a použijeme podle potřeby. Poznámka: Citronový krém je výborný například na palačinky, omelety, lívance nebo do zákusků.
Číst dále »
0 komentářů
2 prosince., 2019
Drůbež

Kuře na mandarinkách

1 celé kuře, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm), 4 stroužky česneku, 2 lžíce sladkokyselé pikantní omáčky, 1 lžíce soli, 2 cibule, 100 g másla (např. másla Ranko), 10 mandarinek, voda (asi 1/2 l)
Číst dále »
0 komentářů
27 listopadu., 2019

Smažené lotosové chipsy

2 ks oddenku čerstvého lotosového kořenu, olej na smažení, sůl
Číst dále »
0 komentářů
22 listopadu., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Opečené škubánky s lososem a křenovou šlehačkou

Škubánky: 1 kg moučnatých brambor (typu C), 1 lžička soli, 250 g polohrubé mouky, olej na smažení (doporučujeme slunečnicový olej Coop Premium) Křenová šlehačka: 1 balení trvanlivé smetany ke šlehání Ranko, 30 g najemno nastrouhaného křenu, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik) Dále: 200 g uzeného plátkového lososa, čerstvý kopr
Číst dále »
0 komentářů

Zelné listy plněné rýží a žampiony

Ze zelných listů seřízneme naplocho silnější žebra a polijeme je vařicí vodou se solí a octem. Listy vyndáme a necháme na sítu odkapat. V hrnci si na olivovém oleji (4 lžíce) osmahneme rýži a po chvilce (rýže nám zbělá) přidáme i pokrájené žampiony. Zalijeme trochou vývaru smíchaného s bílým vínem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni uvaříme rýži do poloměkka. Při vaření přitom stále podléváme vývarem a vínem. Mezitím si na pánvičce na olivovém oleji (2 lžíce) osmahneme pokrájenou cibuli, ke které po chvíli přidáme i česnek a také jej krátce osmahneme. Vhodíme do uvařené rýže a zamícháme. Ochutíme solí, troškou mletého muškátového oříšku a mleté skořice a opět promícháme. Vzniklou rýžovou směs rozdělíme na připravené zelné listy, zabalíme, podle potřeby převážeme nití a uložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě (na 180 stupňů Celsia) pečeme zhruba 20 minut. Servírujeme pokapané chilli omáčkou a podle chutí i s naloženými chilli papričkami. Podáváme buď samotné nebo jako přílohu k masu.
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečné čatní

900 g jablek, 3 střední cibule, 110 g rozinek, hrst koriandru, 340 g krystalového cukru, 420 ml octa, sůl, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů
29 října., 2019
Zeleninová jídla

Květák v cornflakes s hořčičnou omáčkou

Nejprve si připravíme hořčičnou omáčku: Smícháme hořčici, zakysanou smetanu, olivový olej, bylinkový ocet a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a pečlivě promícháme. Dáme odležet do ledničky. Nyní se pustíme do přípravy smaženého květáku: Květák omyjeme a rozebereme na růžice. Dáme je do osolené vařicí vody a necháme maximálně 4 minuty povařit (ne déle, jinak bude měkký a nebude jej možné obalit a smažit!). Vyndáme a necháme okapat. Poté květákové růžice obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a rozdrcených cornflakes (místo strouhanky). Obalené kousky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Položíme na savý ubrousek (abychom odstranili přebytečný tuk), přelijeme vychlazenou hořčičnou omáčkou a podáváme například s vařeným bramborem. Poznámka: Vyzkoušejte také v kombinaci s naší bramborovou kaší se smetanou – recept naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
29 října., 2019
Zeleninová jídla

Květák s opečenou strouhankou

Květák opereme a rozebereme na růžice. Ty dáme do vařicí osolené vody a vaříme asi 4 minuty (ne příliš doměkka, aby se květák nerozpadal!). Opatrně je vyjmeme a necháme okapat. Mezitím si opražíme na másle dozlatova strouhanku a vařený květák v ní zlehka obalíme. Obalený květák naservírujeme na talíře, přelijeme trochou zakysané smetany a posypeme pokrájenou pažitkou. Podáváme s vařenými brambory.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky