Když venku prší a počasí je pod psa, je nejlepší zalézt si doma ke knížce a horkému čaji. A aby se vám ještě lépe četlo, můžete u toho uzobávat naše skvělé kokosové kuličky v čokoládě. Hotové je budete mít raz dva a jelikož jsou plné zdravých přísad, můžete je mlsat bez výčitek. Na kokosové kuličky v čokoládě si připravíme: 1 šálek neslazeného strouhaného kokosu , 3 lžíce medu (nebo javorového sirupu), 2 lžíce kokosového oleje, vanilkový extrakt pro vůni, špetka soli a čokoládová poleva na obalení kuliček (ze 100 g hořké čokolády a 50 g stoprocentního rostlinného tuku)
Už jste někdy zkoušeli udělat čokoládové lanýže s griotkou? Jsou naprosto dokonalé! Na čokoládové lanýže s griotkou si připravte: 50 g šlehačky, 100 g másla, 2 lžíce cukru, 200 g hořké čokolády, 2 lžíce griotky (vyzkoušejte naši griotku Marshall) a kakao na obalení.
Máte rádi sladkosti, ale rádi byste je trochu odlehčili? Sáhněte po těchto datlovo-mandlových kuličkách, které sladí pouze přírodní cukry a vychutnejte si jejich měkkou a lahodnou strukturu. Budeme potřebovat: 2 hrnky sušených datlí (bez pecek), 1/2 hrnku mandlí (nemusíme je loupat), 1/4 hrnku kokosu, 1 lžíci kokosového oleje (můžeme nahradit například mandlovým máslem), 1/2 lžíce kvalitní instantní kávy, špetku soli a kokos na obalení.