Přílohy

Vyberte si z 71 receptů

Teplý bramborový salát

Nejprve si uvaříme brambory ve slupce a necháme je mírně vychladnout. Poté slupku sloupneme a brambory pokrájíme. Pokrájené brambory vložíme do misky s víkem (případně do kastrůlku s pokličkou) a zatím nezavíráme. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Poté si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na proužky. V malém kastrůlku si smícháme vodu, vinný ocet, cukr a sůl a do tohoto nálevu vhodíme pokrájenou cibuli. Dáme na plotýnku, zahřejeme a necháme cibuli mírně zesklovatět. Vmícháme propasírovný česnek a ještě asi minutu zahříváme (česnek se rozvoní, ale nesmí se opéct, rovněž cibule musí zůstat polosyrová). Horké okamžitě přelijeme přes brambory a uzavřeme. Protřeseme (promícháme). Nálev se vsákne do brambor a dodá jim lahodnou chuť. Hotový bramborový salát posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme samotný nebo například k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená bramborovo-mrkvová kaše

1 kg brambor, 4 větší mrkve, sůl, trochu mléka, kousek másla, 4 žloutky, 1 dl smetany ke šlehání, 100 g tvrdého sýra, muškátový oříšek
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový toč

Z trochy teplého mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Mezitím smícháme mouku s nastrouhanými syrovými brambory, vejcem a mlékem. Ochutíme solí, majoránkou a prolisovaným česnekem.  Přidáme kvásek a těsto promícháme. Necháme v teple kynout (zhruba jednu hodinu). Po vykynutí těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C asi půl hodiny. Podáváme například k vařené čočce nebo houbové omáčce.
Číst dále »
0 komentářů
29 června., 2017
Přílohy, Saláty,

Hlávkový salát se smetanou

2 ks hlávkového salátu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1/2 l vody, 7 lžic octa, 2 lžičky soli, 4 lžíce cukru, 2 špetky mletého pepře
Číst dále »
0 komentářů

Domácí turecký chléb

Byli jste někdy v Turecku? Už jste někdy ochutnali turecké placky alias turecký chléb? Jestli ne, udělejte si pár minut času a vyzkoušejte je podle našeho receptu. Je to tak snadné, že to za zkoušku rozhodně stojí! Připravte si k nim například hummus, rajčatový nebo česnekový dip, pečené jehněčí maso na špízu, zeleninu a užijte si tak pravé turecké hody!
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2017
Přílohy

Lučinové knedlíky

6 starších housek, 1 dl mléka, 50 g másla, 200 g lučiny, 1 vejce, 40 g hrubé mouky, 1 lžíce sekané zelené petrželky, sůl, strouhaný muškátový oříšek, 1 bílek, 100 g anglické slaniny (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
26 ledna., 2017
Přílohy

Karlovarské knedlíky

Rohlíky si nakrájíme na kostičky zhruba 1×1 cm. Zalijeme je dostatečným množstvím mléka (raději lijte méně, dolít mléko můžeme vždycky) a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše promícháme rukama a ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Chvíli počkáme až se rohlíky rozmáčí, ale pozor těsto by mělo být raději tužší, protože z něj potřebujeme vytvarovat koule o velikosti tenisového míčku. Knedlíky vaříme v páře zhruba 30 minut. Skvěle se hodí ke GULÁŠI, HOUBOVÉ OMÁČCE nebo ke svíčkové omáčce.
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový salát se zakysanou smetanou

650 g brambor, 2 červené cibule, 1/2 salátové okurky, 1 kelímek zakysané smetany Ranko, vinný ocet, cukr, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 kvalitní párky, čerstvá zelená pažitka
Číst dále »
0 komentářů

Pečené topinambury

Topinambury a cibuli oloupeme. Topinambury omyjeme a nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na kostičky. Takto připravené topinambury s cibulí dáme do hlubšího pekáčku nebo nepřilnavého kastrolu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a trošku muškátového oříšku. Vše promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 45 minut a v průběhu pečení několikrát promícháme. Podáváme například jako přílohu k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky