Přílohy

Vyberte si z 71 receptů

Cibulové zelí

1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet
Číst dále »
0 komentářů
1 října., 2021
Přílohy

Celerová bramborová kaše

600 g brambor, 1 větší celer (cca 400 g), 80 g másla, 150 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů

Americké brambory

1 a 1/2 kg brambor, 1 l řepkového oleje, 1 sáček kořenícího přípravku na americké brambory
Číst dále »
0 komentářů

Bramborová kaše se smetanou

8 větších brambor, sůl, 130 až 150 ml sladké smetany
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chleba

300 g polohrubé pšeničné mouky, 300 g žitné chlebové mouky, 500 ml vody, 20 g kvasnic, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky octa
Číst dále »
1 komentář

Smažené cibulové kroužky

3 větší cibule, vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení, sůl, koření dle chuti
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chléb

V trošce vlažné vody si necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. Poté vmícháme vzešlý kvásek a zpracujeme důkladně ručně těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 až 40 minut. Z vykynutého těsta poté utvoříme bochník, který nožem párkrát lehce na povrchu nařízneme, posypeme moukou a  dáme na plech vyložený pečicím papírem. Tam necháme ještě chvilku dovykynout. Po vykynutí pečeme nejprve v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut. Po této době snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších přibližně 45 minut (dokud nebude mít chléb opečenou kůrku). Čerstvý chléb podáváme například ke škvarkům nebo domácí paštice. Poznámka: Náš recept na vepřové škvarky naleznete ZDE a recept na domácí paštiku máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Pečené pikantní brambory

800 g brambor, 1 lžička hrubě mletého chilli, 1/2 lžičky oregana, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky neloupaného česneku, sůl, pepř mletý (trojbarevný), čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Bramborová kaše s dýní

600 g brambor (moučný typ C), 2 petržele, 1 větší dýně (asi 2 kg), 200 ml teplého mléka, 30 g rostliného tuku, 50 g másla, sůl, 1lžička kari
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky