Přílohy

Vyberte si z 71 receptů

Domácí bramborové lupínky

1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Číst dále »
0 komentářů
9 srpna., 2024
Přílohy

Cuketový chléb

1 zelená cuketa (o váze asi 1/2 kg), 3 hrnky hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, 2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 3 vejce, 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru, 3/4 hrnku olivového oleje, pár kapek vanilkového aroma, 1 hrnek sekaných vlašských ořechů, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Číst dále »
0 komentářů
9 srpna., 2024
Přílohy

Chléb s bazalkovým pestem

Řekne-li se bazalkové pesto, okamžitě si jej představíme s těstovinami. Ovšem my vás dnes přesvědčíme, že vynikající je také s chlebem. Pestem si krajíc chleba nebudeme potírat, ale bude přímo součástí těsta na vynikající domácí chléb. 400 g hladké mouky, 5 g sušeného droždí, 20 g cukru, 20 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy, 2 vejce, 50 ml mléka, 190 ml vody, 190 g bazalkového pesta, sůl, kousek tvrdého sýra a čerstvé bazalky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Cuketové hranolky

Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.
Číst dále »
0 komentářů

Vepřová kotleta a hranolky na grilu

Kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce sojové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky Hranolky: 4 brambory, sůl, 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů

Hráškové pyré

1 balíček mraženého hrášku, 1 dl vody, pár lístků čerstvé máty, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce zakysané smetany, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebové tyčinky grissini

150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g celozrnné mouky, 50 g lněných semínek, 3 g sušeného droždí, 4 g soli, 150 g studené vody, 10 g olivového oleje, sušené bylinky, sezamové semínko, mák nebo hrubě mletá sůl na posypání
Číst dále »
0 komentářů
10 června., 2024
Přílohy

Lehký vaječný chléb (cloud bread)

Pokud se snažíte vyhýbat pečivu z mouky nebo jej alespoň omezit, ale přesto si rádi pochutnáte na sendviči nebo přikusujete kousek chleba k polévce, vyzkoušejte cloud bread. Budeme na něj potřebovat: 3 vejce, špetku soli a 3 lžíce sýra žervé Ranko
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky