Přílohy

Vyberte si z 70 receptů

19 listopadu., 2024
Přílohy

Dušené červené zelí

1 hlávka červeného zelí (o váze asi 600 g), 2 lžíce sádla, 3 červené cibule, 1 lžíce celého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 2 dl červeného vína, 1 jablko, sůl, cukr a ocet
Číst dále »
0 komentářů
12 listopadu., 2024
Přílohy

Olivový chléb se slaninou a ořechy

500 g polohrubé mouky, 2 dl vlažné vody, trochu cukru, 40 g droždí, 15 g soli, 1 dl olivového oleje, 100 g černých oliv, 100 g slaniny, 100 g vlašských ořechů
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2024
Přílohy

Pečený česnek

Z každé palice česneku seřízneme vršek (aby byly vidět všechny stroužky) a palice dáme kousky alobalu do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem a kolem každé palice česneku alobal uzavřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 45 minut.  Poté česnek vybalíme z alobalu a vrátíme do trouby na posledních 5 až 10 minut, aby zezlátnul. Podáváme spolu s bílou bagetou – například k pečenému masu.
Číst dále »
0 komentářů

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »
0 komentářů
16 srpna., 2024
Přílohy

Zeleninové hranolky z trouby

1 kg pevné zeleniny (mrkev, petržel, předvařená červená řepa, celer…), 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje a zelené bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí bramborové lupínky

1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Číst dále »
0 komentářů
9 srpna., 2024
Přílohy

Cuketový chléb

1 zelená cuketa (o váze asi 1/2 kg), 3 hrnky hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, 2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 3 vejce, 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru, 3/4 hrnku olivového oleje, pár kapek vanilkového aroma, 1 hrnek sekaných vlašských ořechů, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky