Přílohy

Vyberte si z 70 receptů

Vepřová kotleta a hranolky na grilu

Kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce sojové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky Hranolky: 4 brambory, sůl, 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů

Hráškové pyré

1 balíček mraženého hrášku, 1 dl vody, pár lístků čerstvé máty, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce zakysané smetany, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebové tyčinky grissini

150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g celozrnné mouky, 50 g lněných semínek, 3 g sušeného droždí, 4 g soli, 150 g studené vody, 10 g olivového oleje, sušené bylinky, sezamové semínko, mák nebo hrubě mletá sůl na posypání
Číst dále »
0 komentářů
10 června., 2024
Přílohy

Lehký vaječný chléb (cloud bread)

Pokud se snažíte vyhýbat pečivu z mouky nebo jej alespoň omezit, ale přesto si rádi pochutnáte na sendviči nebo přikusujete kousek chleba k polévce, vyzkoušejte cloud bread. Budeme na něj potřebovat: 3 vejce, špetku soli a 3 lžíce sýra žervé Ranko
Číst dále »
0 komentářů

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 6 lžic olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »
0 komentářů
30 května., 2024
Přílohy

Květáková kaše

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Spolu s oloupanými stroužky česneku dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme doměkka po dobu zhruba 15 minut a poté veškerou vodu slijeme. Do hrnce přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme tyčovým ručním mixerem dohladka. Dochutíme solí, mletým pepřem a troškou strouhaného muškátového oříšku. Květákovou kaši před servírováním posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme ke stejným jídlům jako bramborovou kaši.
Číst dále »
0 komentářů

Skořicové batáty

Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a bylinkami.
Číst dále »
0 komentářů

Cuketové hranolky

Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky