Přílohy

Vyberte si z 71 receptů

Rychlá kaše z červené čočky

500 g červené čočky, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, ocet a sůl (podle chuti)
Číst dále »

Cottage housky se sušenými rajčaty

Potřebujete na Silvestra nějaké rychlé, zdravé a chutné pečivo? Zkuste cottage housky se sušenými rajčaty! Připravíme si na ně: 180 g špaldové hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 200 g cottage sýra, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 2 lžičky soli, 8 nadrobno nakrájených sušených rajčat naložených v oleji a libovolná semínka (lněné, slunečnicové, dýňové, konopné..)
Číst dále »
28 prosince., 2024
Přílohy

Česnekové uzlíky

Těsto: 1 kg hladké mouky, sůl, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru, 1/2 l mléka, 1 dl oleje Na potření: 2 vejce, 5 stroužků česneku, 50 g másla, 2 lžíce máku nebo sezamových semínek, sůl
Číst dále »
19 listopadu., 2024
Přílohy

Dušené červené zelí

1 hlávka červeného zelí (o váze asi 600 g), 2 lžíce sádla, 3 červené cibule, 1 lžíce celého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 2 dl červeného vína, 1 jablko, sůl, cukr a ocet
Číst dále »
12 listopadu., 2024
Přílohy

Olivový chléb se slaninou a ořechy

500 g polohrubé mouky, 2 dl vlažné vody, trochu cukru, 40 g droždí, 15 g soli, 1 dl olivového oleje, 100 g černých oliv, 100 g slaniny, 100 g vlašských ořechů
Číst dále »
4 listopadu., 2024
Přílohy

Pečený česnek

Z každé palice česneku seřízneme vršek (aby byly vidět všechny stroužky) a palice dáme kousky alobalu do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem a kolem každé palice česneku alobal uzavřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 45 minut.  Poté česnek vybalíme z alobalu a vrátíme do trouby na posledních 5 až 10 minut, aby zezlátnul. Podáváme spolu s bílou bagetou – například k pečenému masu.
Číst dále »

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky