Pomazánky

Vyberte si z 46 receptů

12 listopadu., 2020
Luštěniny, Pomazánky,

Cizrnová pomazánka zvaná Hummus

Z plechovky s cizrnou slijeme šťávu, přičemž si ji necháme na později. Do mixéru vsypeme cizrnu, přidáme olivový olej, sezamovou pastu tahini, trochu šťávy z cizrny, citronovou šťávu, utřený česnek a sůl. Všechno mixujeme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká pomazánka. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat více slité šťávy z cizrny. Podle chuti ještě můžeme dochutit solí nebo citrónem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s pita chlebem nebo jiným čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Brokolicová pomazánka

1 menší brokolice, 2 kelímky přírodního sýra Duko, sůl, pepř, šťáva z citronu, 2 lžíce oříšků dle chuti (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnová pomazánka s avokádem

1 plechovka vařené cizrny, 1 zralé avokádo, citron, sůl, pepř, jarní cibulka, chilli
Číst dále »
0 komentářů
28 února., 2019
Pomazánky

Vepřové škvarky

2 kg vepřového bůčku, 1 dl vody, sůl, hrubě drcený kmín
Číst dále »
0 komentářů
17 května., 2018
Pomazánky

Avokádová pomazánka

1 zralé avokádo, 2 kelímky sýra žervé (doporučujeme naše žervé Ranko COOP), 1 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťáva z 1 limetky (popř. citronu), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí nutella (čokoládovo-oříšková pomazánka)

100 g loupaných lískových oříšků, 200 g mléčné čokolády, 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 4 lžíce medu, špetka mletého kardamomu
Číst dále »
0 komentářů
6 října., 2017
Pomazánky

Paštika z vepřových jater

2 housky, 600 g vepřových jater, 2 bílky, 2 lžíce paštikového koření, sůl, mletý černý pepř, máslo na vymazání
Číst dále »
0 komentářů
3 listopadu., 2016
Pomazánky

Králičí paštika

1 kg králičích hřbetů, 1 cibule, 3 stroužky česneku, asi 4 kuličky nového koření, asi 6 kuliček pepře, cca 3 bobkové listy, 2 feferonky, 150 g vepřového bůčku, 150 g libového vepřového masa, 5 rohlíků, asi 1/4 l mléka, 150 g slaniny, 3 žloutky, trochu mletého muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
4 dubna., 2016
Pomazánky

Pěna z kuřecích jater

Asi patnáct kousků kuřecích jater, sůl, pepř, několik lístků jemně nasekané petržele a šalotky, 60 g másla (na osmažení slaniny), 60 g tučné vepřové slaniny, 120 až 150 g změklého másla, 1 dl mírně našlehané smetany
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky