Polévky teplé

Vyberte si z 107 receptů

4 prosince., 2023
Polévky teplé

Frankfurtská polévka

2 větší brambory, 3 kvalitní párky, 2 lžíce sladké mleté papriky, 3 lžíce sádla, hladká mouka, 1 a 1/2 l vývaru, mléko nebo sladká smetana, větší cibule, sůl, pepř, petrželka, chilli paprička
Číst dále »
0 komentářů
27 října., 2023
Polévky teplé

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Perfektní kombinace s lehce asijským nádechem. Skvěle nás zasytí a pochutnáme si. Na mrkvový krém s kokosovým mlékem si připravíme: 2 lžíce přepuštěného másla, 1 červenou cibulku, 1 stroužek česneku, 500 g mrkve, ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, ½ lžičky sušeného rozmarýnu, trochu (římského) kmínu, 250 ml kokosového mléka, 250 ml vody, sůl, pepř, chilli a čerstvý koriandr na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
1 komentář
26 září., 2023
Polévky teplé

Pivní polévka

6 plátků staršího chleba, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce másla, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml piva, 500 ml vývaru, 1 kelímek smetany, sůl, pepř a jarní cibulka.
Číst dále »
0 komentářů

Brokolicová polévka pro děti

Očištěnou a na růžičky rozebranou brokolici dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 8 minut. Na másle si mezitím orestujeme očištěnou a na kousky pokrájenou mrkev a na kolečka pokrájený pórek. Zalijeme vývarem z brokolice a mlékem, přidáme pohankové vločky a rozvaříme je doměkka. Přidáme uvařenou brokolici (pár kousků si necháme stranou) a ochucovadlo Solčanku. Nyní si z polévky odebereme několik kousků mrkve a zbylou polévku rozmixujeme dohladka. Z toastového chleba vykrájíme vykrajovátkem libovolné tvary (např. srdíčka) a ty opečeme na másle dozlatova. Některá srdíčka vhodíme do polévky a některá napíchneme spolu s brokolicí a mrkví na špejli. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Cuketová polévka se sýrem

2 cukety, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 750 ml drůbežího vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce zakysané smetany, 100 g tvrdého sýra, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
14 srpna., 2023
Polévky teplé

Rychlá rajčatová polévka s těstovinami

2 plechovky loupaných rajčat, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru (může být z kostky) nebo vody, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 1 větší rajčatový protlak, 1 lžička cukru, sůl a pepř, vařené těstoviny, bazalka (čerstvá nebo sušená)
Číst dále »
0 komentářů
24 května., 2023
Polévky teplé

Boršč s masem

Současné počasí nahrává spíše teplým polévkám, přinášíme vám proto recept na skvělý a zdravý boršč. Slibujeme, že nadchne každého, kdo ho ochutná. Na bořšč si připravíme: 300 g hovězího zadního masa, 1 cibuli, bobkový list (asi 5 lístků), celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 300 g vepřového masa, 300 g kysaného zelí – vyzkoušejte naše zelí Dle Gusta , 200 g červené řepy (1 větší řepu), 300 g kořenové zeleniny (asi 2 mrkve, 1 petržel a 1/4 celeru), 3 brambory, 1 kvalitní klobásu (ta nemusí být), 1 konzervu rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek zakysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (např. zelenou petrželku či kopr).
Číst dále »
0 komentářů
11 dubna., 2023
Polévky teplé

Polévka kulajda

hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, čerstvý kopr, sůl, 3 natvrdo uvařená vejce, vinný ocet na dochucení
Číst dále »
0 komentářů
21 března., 2023
Polévky teplé

Jarní zeleninová polévka

2 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malá kedlubna, 1 hrst zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 1 menší pórek, kousek řapíkatého celeru (i s natí), 4 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 1 a 1/2 l drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky