Polévky teplé

Vyberte si z 106 receptů

28 června., 2016
Polévky teplé

Rychlá dršťková polévka

Polévku připravíme podle návodu na obale a nalijeme na talíře. Přesypeme nasekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová polévka pro děti

asi 1/2 kg čerstvého špenátu, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brambor, 1/2 l vody nebo vývaru, 1/2 l plnotučného mléka, sůl, trochu citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 3 lžíce plnotučné zakysané smetany, kousek červené papriky a zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
27 dubna., 2016
Polévky teplé

Chřestová polévka

Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibulku. Zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu, poté vsypeme chřest a vaříme do změknutí (zhruba 15 až 20 minut). Z polévky vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Po uvaření polévku rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, přilijeme smetanu a nakonec vložíme kousek másla pro zjemnění. Dále už nevaříme! Chřest, který jsme si odložili stranou, položíme navrch krémové polévky a přidáme petrželku na ozdobu. K polévce podáváme čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2015
Polévky teplé

Tomatová polévka

10 středně velkých rajčat, voda na spaření rajčat, 1 menší cibule, 1/2 lžičky sušené bazalky, asi 1/2 l vody (podle hustoty polévky), 2 lžíce olivového oleje, zakysaná smetana (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), sůl, mletý pepř, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
9 dubna., 2015
Polévky teplé

Hříbková polévka ze sušených hříbků

2 hrsti sušených hříbků, 1 l vody nebo vývaru, kousek másla (nejlépe másla Ranko), 2 až 3 brambory, 2 stroužky česneku, 150 g zakysané smetany (vyzkoušejte zakysanou smetanu Ranko), sůl, pepř, trochu octa, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
12 června., 2014
Polévky teplé

Třešňová polévka s krupicovými noky

Polévka: 3/4 kg zralých třešní, 1/2 l vody, 250 ml sladké smetany, 1 až 3 lžíce moučkového cukru, citronová šťáva Noky: 1 hrnek mléka, špetka soli, 1 lžíce másla, 100 g hrubé krupice, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2012
Polévky teplé

Polská dršťková polévka

1 kg drštěk, 3x 2 l vody, 1 cibule, 4 mrkve, 1 malý celer, 2 petržele, 50 g másla, 50 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, kousek zázvoru, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky