Milujete vy nebo vaši blízcí dezert créme brulée, ale jako cukrář zrovna nevynikáte? Máte nečekanou návštěvu a rádi byste je pohostili něčím speciálním? Vyzkoušejte tento super rychlý recept sestávající pouze ze tří ingrediencí. Výsledkem budete překvapeni! Na bleskové créme brulée si připravíme: 2 velké kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny, 2 žloutky a 2 lžíce cukru krupice.
Na těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 60 g másla, 2 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, 4 lžíce medu, špetka soli Na krém: 250 g másla, 1 karamelové kondenzované mléko
Sýr cottage je známý pro svou typickou chuť a málokoho napadne využít jej i do sladkých jídel. Vyzkoušejte však tento recept na čokoládové řezy se sýrem cottage a budete chutí mile překvapeni. Na čokoládové řezy budeme potřebovat: Na korpus: 440 g polohrubé mouky, 220 g cukru krupice, 110 ml oleje, 220 ml vlažného mléka, 2 až 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 vejce a 100 g čokolády. Na krém pak: 1 šlehačku 33%, 100 g hořké čokolády a 100 g sýra cottage.
Také milujete vanilkové rohlíčky? Vyzkoušejte tento recept, který máte hotový během chviličky a je vhodný kdykoliv a pro kohokoliv – i pro alergiky s intolerancí na ořechy. Budeme potřebovat: Na těsto: 450 g hladké mouky, 220 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, ½ vanilkového lusku (případně 1 balíček vanilkového cukru), 4 žloutky a 230 g másla. Na obalování pak: 100 g moučkového cukru a ½ balíčku vanilkového cukru.
370 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 150 g rozpuštěného másla, 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 200 g sušených brusinek (brusnic), máslo na potření a moučkový cukr na posypání