Moučníky pečené

Vyberte si z 173 receptů

19 září., 2022
Moučníky pečené

Švestkový cheesecake

Svěží a lehce nakyslá chuť švestek výborně doplní sladký krém a sušenkový korpus. Tento dezert si zamilujete! Na švestkový cheesecake si připravíme: trochu másla na vymazání formy a trochu hrubé mouky na vysypání formy. Dále pak: 200 g máslových sušenek, 70 g másla, 250 g mascarpone, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 150 g moučkového cukru, 1/2 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžáci vanilkového extraktu a zralejší švestky.
Číst dále »
26 července., 2022
Moučníky pečené

Rybízové muffiny s čokoládou

Vyzkoušejte dokonalé spojení rybízu a čokolády. Rybízové muffiny vám nezaberou moc času a chutnají prostě skvěle! Budeme potřebovat: 120 g cukru, 1 vejce, 60 g změklého másla, 120 ml mléka, 180 g hladké mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 lžičku jedlé sody, špetku soli, 100 g rozpuštěné čokolády a 130 g červeného rybízu.
Číst dále »
29 června., 2022
Moučníky pečené

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova je pojmenovaný na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlové. Jeho autor se prý při jeho tvorbě inspiroval Anninou baletní sukní.
Číst dále »
29 června., 2022
Moučníky pečené

Domácí koblihy se zkaramelizovanou slaninou

Není nad čerstvé domácí koblížky plněné marmeládou, čokoládou či krémem. Ovšem pakliže se nebojíte i originálních a moderních kombinací, vyzkoušejte tuto verzi s banánovým krémem a křupavou karamelovou slaninou. Ačkoliv se propojení těchto chutí může zdát na první pohled velice zvláštní, výsledná chuť vás naprosto ohromí! Budeme potřebovat: Na těsto: 400 g hladké mouky, 40 g cukru krupice, 1 kostku droždí, 100 ml vlažné vody, 50 ml mléka, 2 vejce, 1 lžičku soli, 40 g másla a olej na smažení. Na náplň: 350 ml mléka, 1 velký banán, 5 žloutků, 90 g cukru krupice, 1 lžičku vanilkového extraktu, ¾ hrnku hladké mouky a 2 lžíce kukuřičného škrobu. Navrch pak: 3 lžíce cukru moučka + 1 lžíce vody, ½ hrnku třtinového cukru a 100 g slaniny.
Číst dále »
28 června., 2022
Moučníky pečené

Čokoládový koláč s ořechy v karamelu

Těsto: 150 g čokolády na vaření, 150 g másla, 300 g hladké mouky, 100 g cukru, 2 vejce Náplň: 50 g másla, 250 g cukru, 250 g lískových oříšků, 250 g vlašských ořechů
Číst dále »
5 května., 2022
Moučníky pečené

Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami

V míse začneme šlehat máslo, dokud nezíská krémovou konzistenci. Přidáme cukr a vanilkový extrakt a znovu zašleháme. To samé také s vejci. Poté postupně vmícháme mouku se sodou a solí. Bílou čokoládu nasekáme na drobnější kousky, dáme do vhodné nádoby a na deset minut vložíme do mrazáku. Díky tomu se čokoláda při pečení tolik nerozehřeje a bude mnohem více křupavá. Po deseti minutách čokoládu vyndáme a zamícháme do těsta. Brusinky pokrájíme na menší kusy a rovněž přidáme do těsta. Pomocí lžíce tvoříme menší kuličky asi o velikosti pingpongového míčku. Skládáme je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 8 až 10 minut v troubě vyhřáté na 190°C, dokud sušenky nezezlátnou.
Číst dále »
4 května., 2022
Moučníky pečené

Čokoládová roláda s jahodami

5 vajec, 5 lžic vysokoprocentního kakaa, 80 g krystalového cukru, 100 ml smetany ke šlehání, 150 g čerstvých jahod, hoblinky z hořké čokolády
Číst dále »
22 dubna., 2022
Moučníky pečené

Turecký moučník Baklava

Vlašské ořechy a pistácie rozsekáme a promícháme s kořením  (trochu rozsekaných pistácií si necháme na posypání hotového moučníku). Přidáme moučkový a vanilkový cukr a rozehřáté máslo. Poté si rozdělíme listové těsto na tři části a z každé vyválíme plát (čtverec). První plát položíme na plech vyložený pečicím papírem a na těsto dáme polovinu ořechové náplně. Překryjeme druhým plátem, opět dáme polovinu směsi a zakončíme třetím čtvercem těsta. Pomažeme rozšlehaným žloutkem a všechny tři placky nakrojíme ostrým nožem na čtverečky. Těsto pokropíme vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180° C 30 minut, poté zvýšíme teplotu na 190° C a pečeme ještě 15 minut, až je moučník křupavý. Nyní se pustíme do přípravy sirupu: Ten připravíme smícháním všech surovin, které necháme na mírném ohni rozpustit. Poté oheň zesílíme a necháme sirup vařit až do zhoustnutí. Upečenou a voňavou baklavu vyndáme z trouby a přelijeme připraveným sirupem. Na závěr moučník posypeme schovanými pistáciemi a ihned podáváme.
Číst dále »
21 dubna., 2022
Moučníky pečené

Dezert Mille-feuille

Slyšeli jste již někdy o dezertu zvaném Mille-feuilles (čteme “mil fœj”)? Mille-feuilles znamená v překladu “tisíc lístků (plátků)” a je to původem francouzský dezert skládající se ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev cukrářského krému s ovocem. Vypadá úchvatně, ačkoliv jeho příprava není vůbec složitá. Vyzkoušíte? Na dezert Mille-feuilles si připravíme: 300 g listového těsta, 1 vejce (na potření listového těsta) + 4 vejce (do krému), 125 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 lžičku vanilkové esence nebo trochu dřeně z vanilkového lusku, 100 g smetany ke šlehání, 500 g čerstvých malin (popř. jahod) a trochu moučkového cukru.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky