Moučníky nepečené

Vyberte si z 69 receptů

11 května., 2018
Moučníky nepečené

Čokoládová pěna

200 g čokolády (s vysokým podílem kakaa – asi 70%), 2 lžíce másla, 3 lžíce tuzemáku, 2 vejce (bílek a žloutek zvlášť), 30 g krupicového cukru, čerstvé ovoce na ozdobu (např. jahody)
Číst dále »
0 komentářů
9 března., 2017
Moučníky nepečené

Rychlý čokoládový puding s ovocem

Pudingový prášek a cukr nasypeme do trochy mléka a důkladně jej rozmícháme. Zbývající mléko zahřejeme a tuto připravenou směs do něj nalijeme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme nanejvýš 1 minutu. Horký puding nalijeme do mističek a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazený puding vyklopíme na talířek a ozdobíme oblíbeným ovocem. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2016
Moučníky nepečené

Rychlý tvarohový dezert s čokoládou

3 kelímky (330 g) kakaového tvarohového dezertu (např. Mattino Ranko), 100 g kvalitní čokolády, loupané celé mandle
Číst dále »
1 komentář
28 dubna., 2016
Moučníky nepečené

Pečený banán se zmrzlinou

2 lžíce medu, 1 citron, 4 lžíce tuzemáku, 1/2 lžičky mleté skořice, 4 banány, kousek másla, vanilková zmrzlina, čerstvé (popř.mražené) jahody, šlehačka, čokoládový sirup nebo poleva, čerstvá máta na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
6 května., 2015
Moučníky nepečené

Čokoládovo-oříškový dezert s banánem a jogurtem

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na hladkou pastu. Smícháme je s čokoládovo-oříškovými jogurty a ochutíme vanilkovými cukry a čokoládovým sirupem granko. Vše pečlivě promícháme dohromady. Na závěr podle chuti přesypeme nastrouhanou čokoládou nebo nasekanými oříšky a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
4 června., 2012
Moučníky nepečené

Jahodový dezert z mascarpone

Jahody omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Jahodový džem smícháme s citronovou šťávou a přelijeme přes jahody. Mezitím si mascarpone vyšleháme spolu s cukrem. Poté přidáme do tuha vyšlehanou smetanu a vmícháme i tvaroh. Malou část této směsi pak smícháme s kakaem (pro výsledný barevný efekt).  Nyní do sklenic vrstvíme a střídáme postupně jahody s džemem, bílý i kakaový krém. Dáme vychladit do ledničky asi na 20 minut. Na závěr vychlazené sklenice ozdobíme čerstvými jahodami, čokoládovými hoblinkami a podle možností i čerstvou meduňkou nebo sušenkami či trubičkami. Poznámka: Čerstvý smetanový sýr mascarpone si můžeme jednoduše a levně vyrobit i doma – recept na něj naleznete ZDE
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky