Moučníky nepečené

Vyberte si z 71 receptů

29 října., 2020
Moučníky nepečené

Marcipánové prsty čarodějnice

Falešný marcipán: 1/4 kg sušeného polotučného mléka, 1/2 kg moučkového cukru, 3 vrchovaté lžíce medu, 2 lžíce vody, 1 lžíce mandlového aroma (např. od společnosti Dr. Oetker), trochu solamylu, 1 až 2 balíčky cukrárenského zeleného želé (také od Dr. Oetker) nebo trochu zelené potravinářské barvy Dále: trochu rozehřáté čokolády, celé neloupané mandle
Číst dále »
8 října., 2020
Moučníky nepečené

Limetkový nepečený cheesecake

Tento osvěžující lehký dezert se hodí nejen pro letní dny, ale oblíbíte si ho tak, že si jej budete chtít dopřávat pořád.
Číst dále »
5 května., 2020
Moučníky nepečené

Dezert z chia semínek a tvarohu

Snažíte se jíst zdravě bez zbytečných tuků, ale chutě na sladké vás honí neustále? Tento dezert si můžete dopřát třeba každý den naprosto bez výčitek! Kromě toho, že neobsahuje žádné zbytečné kalorie, je také plný bílkovin a nutričně vyvážený, takže se hodí jako ideální svačinka na doplnění energie. A nebo jenom jako mlsání ke kávě. Zkuste ho hned!
Číst dále »

Domácí kávový puding

Považujete se za pravé milovníky kávy? Pak není nic lepšího, než si jeden šálek uvařit a k němu si vychutnat tento jemný a krémový kávový puding! Budeme potřebovat: 1 a 1/2 hrnku silné kávy, 1/2 hrnku mléka, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci želatiny v prášku a šlehačku.
Číst dále »

Pomerančová pěna se skořicí

4 plátky želatiny, 3 vejce, 4 lžíce krupicového cukru, 1 mlžíce nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného (bio) pomeranče, pomerančová šťáva, 1/2 pokrájeného pomeranče, vanilkový cukr, mletá skořice na ozdobu
Číst dále »

Smažený banán v těstíčku

3 ks pevného banánu, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce cukru, 250 ml mléka, 1 vejce, olej
Číst dále »
3 července., 2019
Moučníky nepečené

Ovocné špízy s čokoládou

10 ks čerstvých jahod, 2 ks kiwi, 1 ks banánu, 1/2 ks ananasu (popř. malý ananasový kompot), 100 g čokoládové polevy
Číst dále »
13 května., 2019
Moučníky nepečené

Pošírované nektarinky

Nektarinky omyjeme, rozpůlíme a vyndáme pecky. Do hrnce nalijeme vodu spolu s bílým vínem a tuzemákem, přisypeme cukr a přidáme koření. Zvolna zahříváme a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Pomalu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut (přitom stále mícháme). Poté vložíme nektarinky a necháme je dalších 10 až 15 minut na velmi mírném ohni probublávat (aby byly měkké, ale nerozpadaly se). Nakonec dáme i se sirupem vychladit do ledničky a podáváme například spolu s oblíbenou zmrzlinou. Poznámka: Pošírování je pomalé vaření ve vodě s přidáním octa či vína a koření nebo bylinek.
Číst dále »
17 dubna., 2019
Moučníky nepečené

Sladký velikonoční dezert

V misce vyšleháme nejprve máslo tak, aby získalo nadýchanou krémovou konzistenci. Postupně přidáváme cukr a důkladně vyšleháme. Ke konci vmícháme také trochu zeleného potravinářského barviva. Máslový krém dáme do zdobicího sáčku. Pokud máme, použijeme zdobicí špičku s malými dírkami na konci, pokud ne, sáček jednoduše na špičce několikrát propíchneme, například silnější jehlou, abychom vytvořili několik dírek vedle sebe. Nyní si připravíme předem upečené čokoládové muffiny. Na každý muffin pomocí máslového krému vytvoříme zelenou travičku. Nakonec ozdobíme malými vajíčky, které vytvoříme z marcipánu.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky