Moučníky nepečené

Vyberte si z 71 receptů

16 srpna., 2023
Moučníky nepečené

Tiramisu do skleničky ze zakysané smetany

Tiramisu je tradiční italský dezert, jehož název vznikl ze slov “tirami su”, která znamenají “vytáhni mě” nebo “zvedni mě”. Ve volném překladu pak tento název zní “rozvesel mě”. Originální tiramisu se vyrábí z čerstvého smetanového sýra mascarpone, my jsme jej však nahradili zakysanou smetanou (což mu na chuti vůbec neubralo ) a připravili netradičně do skleničky.  Na rychlé tiramisu do skleničky budeme potřebovat: 2 kelímky zakysané smetany (vyzkoušejte naši zakysanou smetanu Ranko), 2 vanilkové cukry, cca půl balíčku dětských piškotů Babyland, asi 2 dl silné černé kávy, 4 lžíce likéru amareto a holandské kakao na posypání (doporučujeme naše výborné kakao COOP Premium).
Číst dále »

Mražené banány s čokoládou a oříšky

80 ml smetany ke šlehání (33 % tuku), 100 g čokolády na vaření (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), 4 banány a podle chuti nasekané ořechy, kokosová moučka, cukrové ozdoby apod.
Číst dále »
14 března., 2023
Moučníky nepečené

Nepečený čokoládový dort s mořskou solí

Přidejte do čokolády pár zrníček kvalitní mořské soli a budete překvapeni, jak výrazná a intenzivní chuť se vám rozplyne na jazyku! Na nepečený čokoládový dort s mořskou solí budeme potřebovat: 200 g čokoládových sušenek, 50 g másla, 250 g kvalitní hořké čokolády (doporučujeme naši hořkou čokoládu COOP Premium), 230 ml smetany, 1 lžíci kakaa (vyzkoušejte holandské kakao COOP Premium), 1 lžíci cukru krupice, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku mořské soli a na ozdobu např. jahody, sekané ořechy a sůl.
Číst dále »
8 března., 2023
Moučníky nepečené

Jablkový dort s pudingem a piškoty

3/4 kg jablek, 4 dl vody (na jablka), 2 vanilkové pudingy (vyzkoušejte naše pudingy s vanilkovou příchutí Varoma), 4 dl vody (do pudingu), šťáva z 1 citronu, 100 g krupicového cukru, dřeň z 1/2 vanilkového lusku (popř. 2 sáčky vanilkového cukru), 1 balení dětských piškotů, 100 g rozinek, sušených meruněk či sušených švestek (podle chuti)
Číst dále »
3 března., 2023
Moučníky nepečené

Domácí chalva ze slunečnicových semínek

2 hrnky slunečnicového semínka, 3 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice a 1 lžička vanilkového extraktu
Číst dále »
19 července., 2022
Moučníky nepečené

Meruňkový dezert s levandulí

2 pěkné skleničky o objemu 3 dl, 250 g oloupaných a uvařených meruněk, 100 ml smetany, špetka soli, 100 g jogurtu, špetka skořice, 1 lžíce medu, 1 lžička drcených květů levandule, asi 5 oblíbených sušenek (esíčka, BEBE, medové sušenky), na ozdobu lístky máty a levandulové květy (nemusí být)
Číst dále »
20 června., 2022
Moučníky nepečené

Francouzský toast s banánem

V misce si smícháme vejce s mlékem a na pánvi rozehřejeme olej. Do této vaječné směsi namočíme toastové chleby a na rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat na papírové utěrce. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s troškou cukru a otevřeme Salko karamel. Osmažený toast pokapeme zkaramelizovaným Salkem, přidáme oslazenou zakysanou smetanu, poklademe banány pokrájenými na kolečka a vše posypeme nasekanými oříšky. Ihned podáváme. Poznámka: Salko karamel je již zkaramelizované zahuštěné slazené mléko a nemusíme jej tedy vařit. Stačí otevřít plechovku a máme bez práce sametový a lahodný karamel.
Číst dále »
10 června., 2022
Moučníky nepečené

Dezert s banánem a vaječným likérem

250 ml zakysané smetany (např. Ranko), asi 1 dl hustého vaječného likéru (doporučujeme náš vaječný likér Marshall), 2 banány, 1 smetana ke šlehání (vyzkoušejte naši smetanu ke šlehání 33% Ranko), čokoládový sirup, čokoláda a oblatky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »

Raw čokoládový dort s pistáciemi

Už jste slyšeli o raw stravě? Jedná se o takzvané živé nebo syrové jídlo (raw food), které není tepelně upravováno a je proto plné živin. Vyzkoušejte náš recept na skvělý raw čokoládový dort s pistáciemi! Budeme potřebovat: Na korpus: 1 hrnek ořechů (lískové ořechy, vlašské ořechy, pistácie…), 2 lžíce kakaa, 1 hrnek strouhaného kokosu, 2 lžíce medu, datlového sirupu nebo sirupu z agáve, špetku soli a pár lžic vody (podle potřeby). Na krém: 2 hrnky kešu ořechů, 5 lžic medu, datlového sirupu nebo sirupu z agáve, 1/2 lžičky soli, 50 g rozpuštěného kakaového másla a 1/2 hrnku kakaa. Na ozdobu: 50 g vyloupaných a nesolených pistácií.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky