Moučníky nepečené

Vyberte si z 71 receptů

Dezert Panna cotta s rebarborou

Nejprve se pustíme do přípravy smetanového krému panna cotta: Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, kde ji necháme zcela rozpustit. Smetanu s cukrem a želatinou dáme na oheň, přidáme kousek rozříznutého vanilkového lusku a celou skořici, ale pozor – nesmí se vařit! Směs udržujeme asi na 80 stupních Celsia, mícháme a zahříváme po dobu asi 15 minut. Poté vyndáme vanilkový lusk (vnitřek nevyhazujeme, ale vydlabeme a vrátíme) se skořicí a teplou směs nalijeme do skleniček. Necháme v lednici ztuhnout po dobu asi čtyř hodin. Mezitím si připravíme rebarboru: Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ve středně velkém hrnci ji povaříme s vodou a cukrem do změknutí. Uvařenou rebarboru klademe navrch ztuhlého smetanového základu panna cotta a zároveň jej vždy přelijeme trochou vývaru z rebarbory.
Číst dále »

Lízátka z kiwi a banánů v čokoládě

2 pevnější kiwi, 1 zralý (ale také pevný) banán, 100 g rozpuštěné čokolády
Číst dále »

Rýžový puding s tuzemákem

70 g rozinek, 8 lžic tuzemáku, 200 g kulatozrnné rýže (vyzkoušejte naši značku Varoma), 1 litr mléka (1/2 litru na rýži + 1/2 litru do pudingu), 1 balíček vanilkového pudingu, třtinový cukr nebo med a mletá skořice
Číst dále »

Zdravé kuličky

Mlsat se dá i jinak. Pochutnejte si s námi na této skvělé a přitom zdravé svačince.
Číst dále »

Mandlové kuličky bez přidaného cukru

Máte rádi sladkosti, ale rádi byste je trochu odlehčili? Sáhněte po těchto datlovo-mandlových kuličkách, které sladí pouze přírodní cukry a vychutnejte si jejich měkkou a lahodnou strukturu. Budeme potřebovat: 2 hrnky sušených datlí (bez pecek), 1/2 hrnku mandlí (nemusíme je loupat), 1/4 hrnku kokosu, 1 lžíci kokosového oleje (můžeme nahradit například mandlovým máslem), 1/2 lžíce kvalitní instantní kávy, špetku soli a kokos na obalení.
Číst dále »

Švédské čoko koule

Tyto snadné čokoládové kuličky vám zaberou pouze chvilku, nejsou náročné na spotřebu nádobí a můžete je podávat i jako skvělé vánoční cukroví. Každopádně si myslíme, že je zařadíte do celoročních dezertů.
Číst dále »

Raw tyčinky

Tyto tyčinky jsou plné kvalitních surovin a poskytnou vám příliv energie. Ideální jako zdravá svačina na každý den!
Číst dále »
11 října., 2023
Moučníky nepečené

Dýňový puding

Dýně hokkaidó – tento druh je jediným, který není třeba loupat, jelikož slupka je velice tenká a nasládlá. Stačí ji tedy pouze tepelně zpracovat společně s dužinou. Na dýňový puding si připravíme: 1 menší dýni hokkaidó, 100 ml mléka, 1 vanilkový lusk, špetku skořice a muškátového oříšku a 1 lžíci medu.
Číst dále »
21 srpna., 2023
Moučníky nepečené

Francouzský toast s jahodami a nutellou

10 plátků bílého toastového chleba, nutella, 3 vejce, 4 lžíce mléka, olej na smažení, moučkový cukr na posypání, čerstvé jahody na ozdobu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky