Moučníky nepečené

Vyberte si z 69 receptů

25 června., 2024
Moučníky nepečené

Nepečené krémové řezy ze zakysané smetany

Také nepatříte mezi příznivce suchých bábovek a buchet, ale raději si dáte něco nadýchaného a rozplývajícího se na jazyku? Pak rozhodně nepřehlédněte tento dezert, který připravíte během chviličky, a překvapí vás svou lahodnou chutí. Budeme potřebovat: 500 g zakysané smetany, 400 g smetany ke šlehání, 1 plechovku kondenzovaného mléka, 1 balení práškové želatiny (případně 2 plátky), 150 ml vody, 200 g hořké čokolády, 2 hrnky kvalitní černé kávy, 0,04 litru tuzemáku a cukrářské piškoty dle potřeby
Číst dále »
0 komentářů

Rychlá svačinka na cesty

2 kelímky zakysané smetany Dobrůtka, 1 banán, 1 kiwi, 2 hrsti oblíbených kukuřičných lupínků (mohou být i celozrnné), 2 lžíce sušených kokosových plátků (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
11 června., 2024
Moučníky nepečené

Mangové skleničky

Exotické a lahodné, tak by se přesně dal popsat tento skvostný dezert, který připravíte za pár minut. A bez pečení. Na mangové skleničky si připravíme: 1 zralé mango, 200 g máslových sušenek, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 lžíce másla, 150 ml šlehačky a 100 ml kondenzovaného mléka
Číst dále »
0 komentářů
30 května., 2024
Moučníky nepečené

Nepečený jahodový dort s bílou čokoládou

Den dětí je jen jednou za rok. Proč tedy k této speciální události nepřipravit dětem speciální dort? Tento lahodný dezert perfektně kombinuje jemnou bílou čokoládu se svěží jahodovou vrstvou a děti z něj budou naprosto unešené! Na nepečený jahodový dort s bílou čokoládou budeme potřebovat: 12 ks máslových sušenek, ½ hrnku másla, 1 hrnek jahodového džemu (doporučujeme vyzkoušet náš jahodový džem Dle Gusta), 8 lžic vody, 1 a 1/2 lžíce práškové želatiny, 500 g mascarpone, 300 g bílé čokolády, 400 ml smetany ke šlehání a hrst čerstvých jahod.
Číst dále »
0 komentářů
27 května., 2024
Moučníky nepečené

Dortová lízátka

Originální a roztomilý dezert, který se hodí téměř na jakoukoliv příležitost. A to nejlepší je, že si jej přizpůsobíte naprosto vlastní chuti a fantazii! Budeme potřebovat: 200 g dortového korpusu (jakýkoliv máte rádi), 150 g krému (čokoládový, vanilkový, z krémového sýra…), 200 g čokolády, 1 lžíce tuku, barevné zdobení, perličky, kokos, drcené lentilky, oříšky… plus tyčky na lízátka nebo dřívka od nanuků.
Číst dále »
0 komentářů
9 května., 2024
Moučníky nepečené

Malinový trifle (dezert)

Chcete udělat radost svojí mamince a překvapit ji něčím výjimečným k nedělnímu Dni matek? Vyzkoušejte náš recept na úžasně dobrý malinový trifle – tradiční anglický dezert, který se skládá do skleničky ve vrstvách. Připravíme si na něj: 1 balení oblíbených sušenek, 150 g čerstvých malin, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce oblíbeného likéru a smetanovou šlehačku ve spreji COOP Premium.
Číst dále »
0 komentářů

Dezert Banana split (banán se zmrzlinou)

O víkendu nás čeká krásně teplé počasí. Co si takhle dopřát osvěžení v podobě “nanukáče” a připravit z něj dezert banana split neboli banán se zmrzlinou? Budeme potřebovat: 1 banán, nanukový dort s vanilkovou a čokoládovou příchutí (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), čokoládovou polevu, šlehačku a nasekané oříšky (popř. jiné ozdoby dle chuti).
Číst dále »
0 komentářů

Dezert Panna cotta s rebarborou

Nejprve se pustíme do přípravy smetanového krému panna cotta: Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, kde ji necháme zcela rozpustit. Smetanu s cukrem a želatinou dáme na oheň, přidáme kousek rozříznutého vanilkového lusku a celou skořici, ale pozor – nesmí se vařit! Směs udržujeme asi na 80 stupních Celsia, mícháme a zahříváme po dobu asi 15 minut. Poté vyndáme vanilkový lusk (vnitřek nevyhazujeme, ale vydlabeme a vrátíme) se skořicí a teplou směs nalijeme do skleniček. Necháme v lednici ztuhnout po dobu asi čtyř hodin. Mezitím si připravíme rebarboru: Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ve středně velkém hrnci ji povaříme s vodou a cukrem do změknutí. Uvařenou rebarboru klademe navrch ztuhlého smetanového základu panna cotta a zároveň jej vždy přelijeme trochou vývaru z rebarbory.
Číst dále »
0 komentářů

Lízátka z kiwi a banánů v čokoládě

2 pevnější kiwi, 1 zralý (ale také pevný) banán, 100 g rozpuštěné čokolády
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky