Hovězí maso

Vyberte si z 24 receptů

23 listopadu., 2016
Hovězí maso

Plzeňský karbonát

800 g hovězího zadního, sůl, pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, 2 hlavičky česneku, 6 lžic sádla, 1 lžíce rajského protlaku, 200 až 250 ml piva, 2 párky
Číst dále »
0 komentářů

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý pepř, 50 g naložených kaparů (koupíme v malé skleničce), pár černých oliv (bez pecky), kousek parmazánu, hrst čerstvé rukoly
Číst dále »
0 komentářů
28 června., 2016
Hovězí maso

Rychlý guláš v chlebu

Z chleba odřízneme vrchní část a bochníček vydlabeme. Guláš ohřejeme a přendáme jej místo vydlabané střídky. Ozdobíme trochou zakysané smetany a nasekané jarní cibulky a guláš v chlebu ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
23 února., 2016
Hovězí maso

Hovězí guláš

100 g sádla, 1 kg cibule, 1 lžička drceného kmínu, 1 kg hovězí kližky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, trochu čerstvé petrželky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Finské masové kuličky (lihapullat)

500 g mletého hovězího masa, 1 kelímek zakysané smetany, 3 krajíce starého chleba, 1 vejce, 1 cibule, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky nového koření, sůl, mletý bílý pepř, olej
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky