Domácí výrobky

Vyberte si z 92 receptů

Domácí polévkové nudle

200 g polohrubé mouky, 100 g hrubé mouky, trochu soli, 3 vejce, 3 lžíce studené vody, trochu polohrubé mouky na vál
Číst dále »
1 komentář
19 října., 2021
Domácí výrobky

Domácí sušený česnek

Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Ty dáme nejlépe do sušičky, popř. česnek usušíme v zimě na topení nebo v létě na slunci (jako houby na sítu). Usušený česnek poznáme podle toho, že se mezi prsty bude drolit na prášek. Takto usušený česnek přendáme do suché a pevně uzavírací tmavé nádoby a používáme buď takto plátkový nebo v hmoždíři roztlučený na prášek.
Číst dále »
0 komentářů

Rajčatové sugo

Pokud jste milovníci dobré italské pizzy nebo těstovin, recept na sugo, které tvoří základ mnoha italským jídlům prostě musíte vyzkoušet.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tortelliny s rajčatovou omáčkou

Tortelliny: 400 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml vody, sůl, 1 lžíce olivového oleje, máslo, na náplň (sýr nebo ochucené mleté maso) Rajčatová omáčka: 3 lžíce olivového oleje, 1 konzerva loupaných rajčat, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, oregano, tymián, čerstvá bazalka Na závěr: kousek másla, trochu strouhaného sýra a čerstvé lístky bazalky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rajčatový protlak

Nejprve si oloupeme rajčata. Nařízneme je nožem do kříže, spaříme horkou vodou a hned poté prudce zchladíme. Nyní slupku snadno sloupneme.  Oloupaná rajčata dáme na 10 až 15 minut povařit. Poté přidáme cukr, sůl a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotový rajčatový protlak přelijeme do sklenic či lahví a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.
Číst dále »
0 komentářů
5 srpna., 2021
Domácí výrobky

Domácí šlehačka z mléka a másla

200 ml čerstvého polotučného mléka a 125 g (domácího) másla
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chleba

300 g polohrubé pšeničné mouky, 300 g žitné chlebové mouky, 500 ml vody, 20 g kvasnic, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky octa
Číst dále »
1 komentář

Domácí lasagne s tvarohem a špenátem

Nejprve si vytvoříme těsto na lasagne: Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli. Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Promícháváme nožem, poté těsto hněteme důkladně rukama, dokud není úplně hladké. Vláčnou hmotu poté necháme půl hodiny odpočinout. Nyní se pustíme do náplně: Tu připravíme rozšleháním smetany, vejce, tvarohu a strouhaného parmazánu. Vmícháme rozmražený (resp. povolený) špenát a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Odpočinuté těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy. Těsto bez vaření vkládáme do formy a prokládáme připravenou tvarohovo-špenátovou náplní (vrchní vrsta bude z náplně). Navrstvené lasagne přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, kde zapékáme asi 40 minut. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rýžové víno (Sake)

3 l vody, 1 kg krystalového cukru, 1/2 kg rýže, 1 kostka droždí, 50 g rozinek, 6 ks nového koření, 6 ks hřebíčku, 1 vanilkový lusk, kus (asi 5 cm) čerstvého zázvoru, 1 chemicky neošetřený pomeranč, 1 chemicky neošetřený citron
Číst dále »
3 komentáře

Vyhledávání receptů

Rubriky