Do hlubšího kastrolu na sporáku si nasypeme cukr a začneme jej pomalu rozehřívat nad ohněm. Stále mícháme, aby se nám nepřipálil. Do rozpuštěného cukru zlato-hnědé barvy přidáme máslo a stále mícháme. Necháme znova zbarvit zlato-hnědé a odstavíme z ohně. Poté pomalu přilijeme ohřátou smetanu a pečlivě smícháme a spojíme. Vzniklou karamelovou hmotu nalijeme do máslem vymazané nádoby, posypeme mořskou solí a necháme tuhnout při pokojové teplotě. Než hmota ztuhne úplně, nakrájíme ji na malé úhledné karamelky (krychličky či kvádříky) – nejlépe to jde nožem namočeným do studené vody .
Také milujete vy nebo vaše děti tyto nadýchané pěnové bonbony? A věděli jste, že jejich domácí příprava není vůbec složitá a můžete si je vytvořit v různých barvách, velikostech a tvarech? Tak jen do toho! Na domácí marshmallows budeme potřebovat: 130 ml vody, 2 a ½ lžičky želatiny v prášku, ¾ hrnku cukru krupice, 1 lžičku vanilkového extraktu, 1 lžíci kukuřičného škrobu, moučkový cukr na obalení, potravinářské barvivo (ideálně gelové), sprej na pečení nebo olej, cukrářský sáček a silikonové formičky.
325 g hladké mouky, 325 g polohrubé mouky, 250 g škvarků, 1 kostka droždí, 300 ml mléka, 1 lžička krupicového cukru, 100 g změklého másla, 1 vejce, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 a 1/2 lžičky celého kmínu