Domácí výrobky

Vyberte si z 92 receptů

8 února., 2024
Domácí výrobky

Domácí přepuštěné máslo

Přepuštěnému máslu se říká také ghí. Tento název pochází z indické medicíny, která považuje přepuštěné máslo za elixír zdraví. Ghí totiž prodlužuje život, podporuje mozkovou činnost, zlepšuje paměť a posiluje nervovou soustavu. Co budeme na přípravu domácího přepuštěného másla potřebovat? Jen dvě kostky másla (třeba naší značky Ranko).
Číst dále »
0 komentářů
18 ledna., 2024
Domácí výrobky

Zdravá domácí čokoláda z kakaového másla

100 g kakaového másla, 70 g kakaa, špetka soli, 2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru (nemusí být), podle chuti: ořechy, sušené ovoce (nejlépe mrazem sušené jahody či banán), drcené kakaové boby, nasekané datle apod.
Číst dále »
1 komentář

Cizrnová nutella

Potřebujete v novém roce trochu odlehčit jídelníček, ale stále vás honí chutě na sladké? Vyzkoušejte náš recept na cizrnovou nutellu a nemusíte mít žádné výčitky, že byste jedli nezdravě. Jen si dejte pozor na snězené množství, ačkoliv to bude těžké. Připravíme si: 200 g suché cizrny (což bude 480 g vařené cizrny) – vyzkoušejte naši značku Varoma, 1 plechovku kokosového mléka, 1 lžička soli, 6 lžic kvalitního kakaa (např. COOP Premium), 6 lžic medu a 2 lžíce vanilkového extraktu či vanilkové pasty.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí směs na přípravu horké čokolády

2 hrnky krupicového cukru, 1 a 1/2 hrnku kakaa (vyzkoušejte naše kvalitní holandské kakao COOP Premium), 1 hrnek sušeného mléka, 1/2 hrnku třtinového cukru, 100 g hořké čokolády (co nejkvalitnější – např. COOP Premium se 70% kakaa)
Číst dále »
0 komentářů
11 prosince., 2023
Domácí výrobky

Domácí celestýnské nudle

2 vejce, 1/4 litru mléka, 150 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, špetka nastrouhaného muškátového oříšku a trochu oleje na smažení (např. řepkového)
Číst dále »
0 komentářů
7 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí bylinková sůl

1/2 hrnku čerstvých bylinek (např. rozmarýn a tymián) a 1/2 hrnku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí levandulový cukr

Cukr smícháme s pomletými nebo nadrobno rozdrcenými levandulovými květy a dáme do skleničky. Tu uzavřeme a umístíme na suché a tmavé místo. Po týdnu získáme nádherně voňavý levandulový cukr. Poznámka: Levandulový cukr se skvěle hodí na pečení – pro přípravu těst na moučníky nebo cukroví. Lze jej použít i do ovocných salátů nebo smetanových krémů či dezertů.
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Levandulové máslo

250 g másla (pokojové teploty), špetka soli, 1 lžíce tekutého medu a 1 lžíce sušených nebo čerstvých levandulových květů.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tvarohová zmrzlina

1 kelímek (200 g) zakysané smetany Ranko, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte např. měkký tvaroh Ranko), 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru (můžete použít i vanilínový cukr Varoma)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky