Domácí výrobky

Vyberte si z 91 receptů

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »
0 komentářů
7 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí bylinková sůl

1/2 hrnku čerstvých bylinek (např. rozmarýn a tymián) a 1/2 hrnku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí levandulový cukr

Cukr smícháme s pomletými nebo nadrobno rozdrcenými levandulovými květy a dáme do skleničky. Tu uzavřeme a umístíme na suché a tmavé místo. Po týdnu získáme nádherně voňavý levandulový cukr. Poznámka: Levandulový cukr se skvěle hodí na pečení – pro přípravu těst na moučníky nebo cukroví. Lze jej použít i do ovocných salátů nebo smetanových krémů či dezertů.
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Levandulové máslo

250 g másla (pokojové teploty), špetka soli, 1 lžíce tekutého medu a 1 lžíce sušených nebo čerstvých levandulových květů.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tvarohová zmrzlina

1 kelímek (200 g) zakysané smetany Ranko, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte např. měkký tvaroh Ranko), 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru (můžete použít i vanilínový cukr Varoma)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rybízový sirup

2 kg čerstvého rybízu, 2 kila krupicového cukru.
Číst dále »
0 komentářů
8 června., 2023
Domácí výrobky

Domácí karamelky

Do hlubšího kastrolu na sporáku si nasypeme cukr a začneme jej pomalu rozehřívat nad  ohněm. Stále mícháme, aby se nám nepřipálil. Do rozpuštěného cukru zlato-hnědé barvy přidáme máslo a stále mícháme. Necháme znova zbarvit zlato-hnědé a odstavíme z ohně. Poté pomalu přilijeme ohřátou smetanu a pečlivě smícháme a spojíme. Vzniklou karamelovou hmotu nalijeme do máslem vymazané nádoby, posypeme mořskou solí a necháme tuhnout při pokojové teplotě. Než hmota ztuhne úplně, nakrájíme ji na malé úhledné karamelky (krychličky či kvádříky) – nejlépe to jde nožem namočeným do studené vody .
Číst dále »
0 komentářů

Domácí marshmallow

Také milujete vy nebo vaše děti tyto nadýchané pěnové bonbony? A věděli jste, že jejich domácí příprava není vůbec složitá a můžete si je vytvořit v různých barvách, velikostech a tvarech? Tak jen do toho! Na domácí marshmallows budeme potřebovat: 130 ml vody, 2 a ½ lžičky želatiny v prášku, ¾ hrnku cukru krupice, 1 lžičku vanilkového extraktu, 1 lžíci kukuřičného škrobu, moučkový cukr na obalení, potravinářské barvivo (ideálně gelové), sprej na pečení nebo olej, cukrářský sáček a silikonové formičky.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí lučina

Základ: 2 kelímky (240 ml) bílého jogurtu s probiotickou kulturou BiFi Ranko, 250 ml měkkého tvarohu (doporučujeme polotučný tvaroh Ranko), sůl Podle chuti: nasekané bylinky (pažitka, bazalka…), prolisovaný česnek, nastrouhaný křen apod.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky