Domácí výrobky

Vyberte si z 92 receptů

23 listopadu., 2016
Domácí výrobky

Domácí tvaroh

Mléko nalijeme do hrnce a zahříváme na mírném plameni (mléko udržujeme při teplotě asi 30 °C) tak dlouho, až se sýrovina začne oddělovat od syrovátky. Celou dobu promícháváme. Na druhý hrnec si položíme cedník, který vyložíme plátýnkem. Na něj nalijeme vysráženou hmotu. Plátýnko zavážeme, zatížíme a necháme zvolna odkapávat. (Chceme-li tvaroh tvrdý, zatížíme jej závažím, aby syrovátka co nejvíce odkapala.) Překapanou syrovátku v žádném případě nevyléváme – je to velmi zdravý nápoj! Vzniklý domácí tvaroh dáme vychladit do ledničky a máme úžasnou pochoutku! Poznámka: Z 5 litrů mléka dostaneme asi 500 g domácího tvarohu. Tip: Srážení mléka můžeme urychlit přidáním chlebové kůrky.
Číst dále »
1 komentář

Domácí hashbrown

Hashbrown je typická americká snídaňová bramborová placka. Podává se například s párečky, volským vejcem nebo fazolemi.
Číst dále »
0 komentářů
19 července., 2016
Domácí výrobky

Domácí paprikový sýr

Tvaroh si nahrubo nastrouháme, osolíme, přidáme mletou sladkou papriku a kmín. Řádně promícháme a dáme do alobalu. Ten vložíme do mísy, kterou zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo (na okno v létě, na topení v zimě). Necháme jej zde ležet asi čtyři dny a denně (!) jej promícháváme. Připravenost poznáme tak, že takto uleželý tvaroh by měl skoro “téci”. Poté si v hrnci rozpálíme máslo, tvaroh na něj vyklopíme a uvedeme téměř k varu. Plamen vypneme, vmícháme žloutek a sýr mícháme do zhoustnutí. Podle chuti ještě případně dosolíme a přelijeme do porcelánové mísy. Domácí sýr necháme ztuhnout v ledničce a podáváme jej se zeleninou a čerstvým chlebem.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí pikantní klobásky Chorizo

Milujete k dobrému vínu skvělé sýry a klobásky ? Vyzkoušejte recept na domácí klobásky Chorizo. Určitě nebudete litovat.
Číst dále »
11 komentářů

Domácí bazalkové ravioly

Na těsto: 1/2 kg hladké mouky, 4 vejce, hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje, trochu soli, několik piniových oříšků (nemusí být) Náplň: 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g slaniny, 4 stroužky česneku, 300 g mletého masa, 2 rajčata, trochu červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu tymiánu
Číst dále »
0 komentářů

Domácí majonéza

Do mísy rozklepneme vejce a rozšleháme je metličkou. Přidáme (a vešleháme) hořčici, sůl, mletý pepř a citronovou šťávu. Za stálého šlehání postupně přidáme i slunečnicový olej – raději pomalu tenkým pramínkem. Vzniklou majonézu ochutíme na závěr oblíbenou hořčicí a máme hotovo! Poznámka: Pro snadné šlehání by všechny ingredience měli mít pokojovou teplotu.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí ledový čaj

3 sáčky kvalitního černého čaje, 1 l vroucí vody, 2 lžíce třtinového cukru nebo tekutého medu, šťáva ze 2 citronů, 1 l sody nebo perlivé vody, ledové kostky nebo tříšť, několik lístků čerstvé máty
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tatarská omáčka

Do majonézy připravené podle uvedeného receptu přidáme nastrouhané sterilované okurky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Ochutíme bílým vínem, podle chuti dosolíme a dáme vychladit do ledničky.
Číst dále »
2 komentáře
20 srpna., 2012
Domácí výrobky

Domácí popcorn (kukuřičné pukance)

100 g zralé a zcela vysušené pukancové kukuřice (koupíme v obchodech), trochu oleje, kousek másla
Číst dále »
5 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky