Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Ty dáme do kastrolu, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Uvařené hrušky rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme citronovou šťávou a osladíme medem. Poznámka: Hruškové pyré můžeme také zmrazit (spotřebujeme však nejdéle do 1 měsíce).
Přinášíme vám jednoduchý a originální návod na horkou čokoládu, kterou můžete využít také jako milý dárek. Co budeme na horkou čokoládu na dřívku potřebovat? 200 g čokolády (hořké, mléčné nebo bílé), 2 lžíce smetany, podle chuti pak nasekané oříšky, pokrájené marshmallow bonbony, brusinky, chilli atd., větší formy na led nebo bonbony (nejlépe silikonové nebo plastové) a dřívka na nanuky.
150 g rýže, 1 hrnek vody, 1 vanilkový lusk, 1 l čerstvého polotučného mléka Ranko, 4 lžíce medu, 1 lžička strouhané citronové kůry (z bio citronu), citronová šťáva z 1/2 citronu, džem nebo marmeláda na ozdobu