Dětská jídla

Vyberte si z 41 receptů

Jahodové tvarohové knedlíky

1 kg polotučného měkkého tvarohu (vyzkoušejte naši značku Ranko), 600 g polohrubé mouky + trochu na posypání válu, 120 g rozehřátého másla (také Ranko), 4 vejce, 60 g moučkového cukru, zakysaná smetana (Ranko), špetka soli a 20 až 30 čerstvých jahod.
Číst dále »
0 komentářů

Zeleninové špalíky s tvarohovým dipem

Tvarohový dip (omáčka k namáčení): 1/2 měkkého tvarohu, 2 kostky lučiny, 3 lžíce zakysané smetany, 1 až 3 stroužky česneku (pro děti méně), trochu soli a mletého pepře Zeleninové špalíky: zelenina podle chuti – např. mrkev, okurka, řapíkatý celer, barevné papriky apod.
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny s mozzarellou

Tyto těstoviny jsou vlastně takový převlečený teplý Caprese salát s mozzarellou a cherry rajčátky. Jsou rychle hotové a tak dobré, že je ještě rychleji sníte! Připravíme si na ně: 300 g těstovin – vyzkoušejte naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), asi 10 malých červených rajčátek, 1 balení mozzarelly mini (doporučujeme také COOP Premium), 2 stroužky česneku, 2 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo bazalka)
Číst dále »
0 komentářů

Lízátka z kiwi a banánů v čokoládě

2 pevnější kiwi, 1 zralý (ale také pevný) banán, 100 g rozpuštěné čokolády
Číst dále »
0 komentářů

Ovesná kaše s goji

Naprostý základ dne je snídaně a s touhle konkrétní vydržíte klidně až do oběda syti a plni energie. A ještě si skvěle pochutnáte! Pokud tedy máte s ovesnou kaší špatné zkušenosti, rozhodně jí dejte ještě jednu šanci a vyzkoušejte ji podle našeho receptu. Na jednu porci si připravíme: 35 g jemných ovesných vloček, 180 ml mléka, 1 lžičku čekankového sirupu (nebo jiného sladidla), 1 lžíci měkkého tvarohu, sušené goji, čerstvé ovoce, oříšky či semínka podle chuti
Číst dále »
0 komentářů

Hrášková polévka

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na másle si zpěníme nejprve cibuli a po chvíli i pórek. Asi po 5 minutách přidáme hrášek a česnek, také necháme chvilku restovat a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Zhruba 4 až 5 minut povaříme (déle ne, jinak hrášek ztratí svou krásně zelenou barvu). Několik hrášků si vyndáme a necháme stranou na ozdobu. Zeleninu s vývarem rozmixujeme ručním mixerem na hladkou polévku a přidáme do ní smetanu. Polévku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na talíře a ozdobíme schovanými hrášky. Podáváme s opečenou bagetkou.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé banánové lívanečky

Pokud dostanete chuť na sladký dezert, ale raději si jej kvůli vysokému počtu kalorií odpustíte, máme pro vás ideální náhradu – zdravé banánové lívanečky. Budeme potřebovat: 1 zralý banán, 1 větší vejce, 1 lžíce hladké mouky, kokosový olej (popřípadě i jiný, kokosový je ale velmi zdravý) a javorový sirup, bílý jogurt, skořice, ořechy či ovoce (vše podle chuti).
Číst dále »
0 komentářů

Pavoučí síť z palačinkového těsta

300 ml mléka, 2 vejce, 130 g polohrubé mouky a špetka soli
Číst dále »
0 komentářů
4 září., 2023
Dětská jídla

Zdravá svačinka

2 plátky toastového chleba, trochu másla, několik plátků velmi kvalitní šunky, kousek zeleného salátu, 1 rajče, 2 plátky tvrdého sýra (např. eidam 30% Ranko), 2 zelené a 1 černá oliva
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky