Bezmasá jídla

Vyberte si z 46 receptů

Brokolicová pomazánka

1 menší brokolice, 2 kelímky přírodního sýra Duko, sůl, pepř, šťáva z citronu, 2 lžíce oříšků dle chuti (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Papriky plněné kuskusem

200 g kuskusu, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 2 až 3 jarní cibulky, asi 5 malých žampionů, 2 červené papriky, 2 žluté papriky, 100 g sušených rajčat nakládaných v oleji, 100 g černých oliv, pažitka, 150 g sýra feta, trochu citronové šťávy, piniové či jiné oříšky (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
5 srpna., 2019
Bezmasá jídla

Plněné papriky zapečené s nivou

Papriky omyjeme, zbavíme jader a rozkrojíme napůl. Rýži uvařenou podle návodu, necháme vychladnou a přidáme k ní dozlatova opečenou cibulku a nastrouhaný eidam. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Paprikové lusky si na 15 minut vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut. Poté je vyndáme a plníme rýžovou směsí. Vše na závěr posypeme nastrouhanou nivou a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme dalším 15 minut na 180 stupňů.
Číst dále »
0 komentářů

Smažené sýrové prsty

Sýr necháme okapat (to v případě mozzarelly) a poté si ho nakrájíme na asi prst silné a dlouhé hranolky či válečky. Osolíme je a obalíme v mouce smíchané s trošku mletého barevného pepře, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme k nim například rajčatovou omáčku (salsu). Poznámka: Náš recept na pikantní rajčatovou omáčku (salsu) přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Pýchavky s paprikami

3 hrnky nakrájené pýchavky, 2 červené papriky, 1 cibule, 1 cuketa, 3 lžíce zakysané smetany, sladká paprika, koření dle chuti, sůl, olivový olej, jarní cibulka
Číst dále »
0 komentářů

Lehká koprová omáčka zahuštěná bramborami

1 l zeleninového vývaru, 3 hrsti čerstvého kopru, 3 ks brambor, 1 zakysaná smetana, 100 ml mléka, 3 ks vajec, sůl, pepř, citronová šťáva nebo ocet
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hashbrown

Hashbrown je typická americká snídaňová bramborová placka. Podává se například s párečky, volským vejcem nebo fazolemi.
Číst dále »
0 komentářů
2 března., 2016
Bezmasá jídla

Pohankové palačinky s hermelínem

200 g pohankové mouky, sůl, 1 lžička soli, 500 ml vody, máslo na osmažení palačinek, 2 ks hermelínu, další sýry podle chuti, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
28 ledna., 2016
Bezmasá jídla

Smažený hermelín

Hermelíny nejprve navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce. Potom je namočíme v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji nebo tuku po obou stranách dozlatova. Po osmažení položíme na savý ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s vařenými brambory a brusinkovým džemem. Poznámka: Recept na náš brusinkový džem naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky