Italská klasika upravená i pro vegetariány. Jsme si ovšem jisti, že si i zapřisáhlí milovníci masa pochutnají! Budeme potřebovat: těstovinové pláty na lasagne, 1 větší lilek, 3 rajčata, 1 sýr mozzarella, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Avokádo rozkrojíme na polovinu a vyjmeme pecku. Do vzniklého důlku v avokádu vyklepeme 1 vajíčko. (na 1/2 avokáda 1 vajíčko). Osolíme, opepříme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů 10 až 20 minut. Vyjmeme z trouby zakápneme olivovým olejem, a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou a pažitkou nebo jarní cibulkou.
400 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 lžička soli, 200 g strouhaného tvrdého sýra, trochu másla, 2 větší cibule, zelená petrželka na ozdobu
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Na pánev přidáme nakrájené žampiony a necháme cca 10 minut podusit. Připravenou směs vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nadrobno nakrájené tofu, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Hotovou směs přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do lednice a čekáme, než máslo zatuhne. Můžeme podávat na celozrnné bagetce s plátkem rajčete.