Bezmasá jídla

Vyberte si z 46 receptů

14 října., 2022
Bezmasá jídla

Květákové tortily

1 menší květák, 4 vejce, sůl, pepř, bylinky dle chuti, citronová šťáva a trochu olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů

Vegetariánské lasagne s lilkem

Italská klasika upravená i pro vegetariány. Jsme si ovšem jisti, že si i zapřisáhlí milovníci masa pochutnají! Budeme potřebovat: těstovinové pláty na lasagne, 1 větší lilek, 3 rajčata, 1 sýr mozzarella, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Zapečené lilky s mozzarellou

1 středně velký lilek (baklažán), sůl, 6 větších rajčat, 4 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý pepř, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Zapečené avokádo s vejci

Avokádo rozkrojíme na polovinu a vyjmeme pecku. Do vzniklého důlku v avokádu vyklepeme 1 vajíčko. (na 1/2 avokáda 1 vajíčko). Osolíme, opepříme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů 10 až 20 minut. Vyjmeme z trouby zakápneme olivovým olejem, a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou a pažitkou nebo jarní cibulkou.
Číst dále »
0 komentářů

Palačinky s pomerančovým máslem

Palačinky: 500 ml mléka, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 40 g cukru, špetka soli, olej na smažení Pomerančové máslo: 1/4 másla, 1 lžíce pomerančové šťávy, 4 lžíce tekutého medu, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, trošku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů

Plněné papričky jalapeňos

12 papriček jalapeňos, 150 g čedaru nebo jiného tvrdého sýra, sůl, pepř, koriandr, vejce, mouka, strouhanka, olej
Číst dále »
0 komentářů
11 října., 2021
Bezmasá jídla

Špecle se sýrem a smaženou cibulkou

400 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 lžička soli, 200 g strouhaného tvrdého sýra, trochu másla, 2 větší cibule, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Žampionová paštika s tofu

Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Na pánev přidáme nakrájené žampiony a necháme cca 10 minut podusit. Připravenou směs vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nadrobno nakrájené tofu, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Hotovou směs přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do lednice a čekáme, než máslo zatuhne. Můžeme podávat na celozrnné bagetce s plátkem rajčete.
Číst dále »
0 komentářů
25 srpna., 2020
Bezmasá jídla

Ukrajinské těstoviny Varenyky

Varenyky jsou tradičním ukrajinským jídlem. Kromě masové náplně mohou mít i sladkou náplň – tvarohovou či ovocnou. Typická je také bramborová náplň.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky