Morkové kosti dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Vodu poté vylijeme a kosti i hrnec opláchneme – je to proto, abychom měli vývar čistý a bez pěny. Kosti vrátíme do hrnce, zalijeme čistou vodou a opět přivedeme k varu. Nyní již jen sebereme pěnu, která se nám na hladině vytvoří. Na pánvi si mezitím nasucho a za stálého míchání opečeme napůl rozkrojenou (oloupanou) cibuli, oloupaný a nahrubo nastrouhaný zázvor a celé koření. Opečenou cibuli se zázvorem (provoněnou kořením) vhodíme do hrnce s kostmi, přidáme sůl a na velmi mírném plameni vaříme asi 3 až 4 hodiny. Hotový vývar přecedíme a necháme zcela vychladnout – nejlépe do druhého dne. Druhý den odstraníme tukovou vrstvu, aby polévka nebyla příliš mastná. Opět ji přivedeme k varu, přihodíme rýžové nudle a necháme maximálně 3 minuty vařit (ne déle, jinak by se nudle rozvařily). Do vařicí polévky vhodíme i na tenoučké plátky pokrájenou syrovou svíčkovou. Do hlubokých velkých misek si mezitím připravíme na tenká kolečka pokrájenou červenou cibuli, nasekanou jarní cibulku, klíčky a nasekané čerstvé bylinky. Do takto připravených misek nalijeme horkou polévku, kterou si pak již každý podle chuti okyselí citronem či limetkou a ochutí připravenou nakrájenou chilli papričkou. Hotovou polévku ihned konzumujeme.
Poznámka: Pho je populární vietnamské jídlo. Ve Vietnamu se obvykle podává k snídani, ale je možno ho servírovat i v jinou denní dobu. Dnes je možno se setkat s tímto pokrmem v mnoha restauracích v Evropě či v Americe. Polévka Pho má více variant – klasickou hovězí, ale i kuřecí, rybí, s krevetkami nebo s houbami. Klasická hovězí Pho bo` může být navíc buď s hovězím masem vařeným ve vývaru (pho bo chín) nebo se syrovým masem nakrájeným na velmi tenké plátky (pho bo tai).