V míse prošleháme mascarpone s citronovou šťávou a vanilkou, dokud nedostaneme jemnou a celistvou hmotu. Přidáme cukr a smetanu a dále šleháme, dokud smetana nezpevní a vše se nespojí v hladký krém. Ten přelijeme do vyššího plechu, který ještě před tím vyložíme pečicím papírem. Povrch uhladíme a vložíme alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Poté vyjmeme a z pevné hmoty vykrájíme kolečka či větší čtverečky. Pracujeme rychle, aby hmota nezačala tát. Přejdeme na klasický trojobal, místo strouhanky ovšem použijeme jemně namleté sušenky. Kousky obalíme v hladké mouce, poté ve vajíčku, v sušenkách a nakonec ještě jednou ve vajíčku a sušenkách, aby byl povrch pevnější a krém později nevytékal. Opatrně vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Servírujeme s čerstvým ovocem nebo horkým ovocným přelivem, moučkovým cukrem a šlehačkou.