Mléko s máslem zahřejeme v rendlíku téměř k varu. Osolíme, přihodíme trochu tymiánu a za stálého míchání postupně přisypáváme krupičku, dokud nám nevznikne husté těsto. To dáme do ledničky vychladnout. Mezitím si špenát spaříme horkou vodou, rychle jej zchladíme a vodu vymačkáme. Spolu s čerstvou bazalkou nasekáme na kousky. Bazalku se špenátem a vajíčky vmícháme do vychladlého těsta. (Pokud by těsto nebylo dostatečně husté, přidejte ještě na závěr trošku krupičky.) Z těsta vytvoříme kuličky (šišky, noky) a vhodíme je do hrnce s vroucí vodou. Vaříme asi 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Vylovíme je a dáme na talíře. Přelijeme troškou másla, přesypeme tvrdým sýrem a ihned podáváme.