Paprikám odkrojíme vršek a nožem vyndáme semínka a střed. Omyjeme je a osušíme. Do mísy dáme mleté maso, přidáme rozdrobený rohlík, nastrouhaný tvrdý sýr a rozklepnutá vejce. Osolíme, opepříme a vše řádně smícháme – nejlépe rukama. Je-li směs příliš tuhá, přidáme trošku mléka. Připravené vydlabané papriky touto směsí naplníme. Do kastrolu dáme na máslo smažit pokrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova. Přihodíme loupaná konzervovaná rajčata a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Necháme asi 10 minut vařit a poté rozmixujeme na hladkou omáčku. Vložíme naplněné papriky a pod poklicí vaříme přibližně 30 minut (podle potřeby přilijeme ještě trochu vody či vývaru). Hotové papriky s rajčatovou omáčkou podáváme například s vařenými těstovinami.