Recepty

Vyberte si z 1380 receptů

23 listopadu., 2021
Mleté maso

Zelné listy plněné mletým masem

1 malá hlávka bílého zelí, 1/2 kg mletého hovězího masa, 3 stroužky česneku (do mletého masa), 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, 1 větší plechovka s loupanými rajčaty, 2 stroužky česneku (na omáčku), zelená petrželka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
23 listopadu., 2021
Saláty

Barevný salát z pekingského zelí

asi 400 g pekingského zelí, 2 mrkve, 2 jablka, 100 g kukuřice (rozmrazené či z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, chilli (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
22 listopadu., 2021
Vepřové maso

Pečené vepřové koleno se zelím

Vepřové koleno: 1 vepřové koleno, 1 a ½ l vody, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře, sůl, 6 stroužků česneku, 2 jablka, 2 dl piva Dušené zelí: 1 sáček kysaného zelí, hrnek vody, 1 lžíce kmínu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 4 kuličky černého pepře, kousek sádla, 1 velká cibule, sůl, cukr
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2021
Hovězí maso

Hovězí líčka na víně

1 kg hovězích líček, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml suchého červeného vína, máslo, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2021
Ryby a mořské plody

Krevety na víně a česneku

400 g mražených loupaných krevet, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, trochu mletého chilli, 1 dl bílého vína, sůl, bílý pepř, šťáva z 1/2 citronu, trochu zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2021
Drůbež

Kohout (nebo kuře) na víně

1 kohoutek (nebo 1 kuře), olej na smažení (např. řepkový olej Varoma), 2 cibule, 1 mrkev, špetka cukru, 0,3 l slepičího vývaru, 0,6 l suchého červeného vína (vyzkoušejte víno Árie), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (např. šalvěj, tymián, rozmarýn), trochu olivového oleje, 150 g žampiónů, 4 stroužky česneku
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2021
Zvěřina a ostatní maso

Jelení steak na červeném víně

4 jelení steaky, 350 ml červeného vína (např. červeného vína Árie), 5 kuliček jalovce, 1 lžička koření Steak Dle Gusta, 1 cibule, 100 g másla (vyzkoušejte máslo Ranko), 2 lžíce smetany (např. sladké smetany 12% Ranko) a trochu soli
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2021
Saláty

Salát se sýrem a hroznovým vínem

směs zelených salátů (ledový salát, rukola apod.) – asi 200 g, 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů, trs modrého a bílého hroznového vína (dohromady asi 300 g), 100 g nivy, 100 g hermelínu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí polévkové nudle

200 g polohrubé mouky, 100 g hrubé mouky, trochu soli, 3 vejce, 3 lžíce studené vody, trochu polohrubé mouky na vál
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky