Chtěli byste nějaký tip na snadné vánoční cukroví? Co třeba kokosky v čokoládě? Připravíme si na ně: 2 větší bílky, 120 g cukru krupice, 200 g strouhaného kokosu a 100 g hořké čokolády
350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 3 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu), marmeláda nebo džem podle chuti
Připravíme si: 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného, 250 ml plnotučného mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml tuzemáku a podle chuti i trochu mleté skořice.
Také milujete vanilkové rohlíčky? Vyzkoušejte tento recept, který máte hotový během chviličky a je vhodný kdykoliv a pro kohokoliv – i pro alergiky s intolerancí na ořechy. Budeme potřebovat: Na těsto: 450 g hladké mouky, 220 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, ½ vanilkového lusku (případně 1 balíček vanilkového cukru), 4 žloutky a 230 g másla. Na obalování pak: 100 g moučkového cukru a ½ balíčku vanilkového cukru.
asi 600 g růžičkové kapusty, kousek másla a trochu olivového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 zakysaná smetana
150 ml vody, několik hřebíčků (koření), celá skořice, kousek citronové kůry (z bio citronu), hrstička rozinek, 2 cl cukrového sirupu (lze nahradit 1 lžící hnědého třtinového cukru nebo medu), trochu citronové šťávy, 6 cl tuzemáku