Recepty

Vyberte si z 1395 receptů

20 dubna., 2023
Moučníky pečené

Lehké citronové řezy

Netradiční dezert, který vás ohromí svou vyváženou chutí křehké sladké krusty a osvěžující citronové náplně. Budeme potřebovat: Na krustu: 250 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 225 g másla a 1/2 lžičky soli. Na krém pak: 200 g cukru krupice, 4 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce citronové kůry a 160 ml citronové šťávy.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2023
Moučníky pečené

Koláč z batátů

Sladké brambory neboli batáty jsou právě díky své sladší chuti ideální také pro přípravu sladkých pokrmů. Vyzkoušejte tento vláčný batátový koláč.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2023
Moučníky pečené

Čokoládové minibábovky (cupcakes)

Těsto: 120 g hořké čokolády, 150 ml mléka, 3 lžíce cukru, 2 vejce, 1 hrnek (asi 170 g) polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, trošku soli Krém: 150 g hořké čokolády, 150 g smetany ke šlehání, 150 g smetanového sýra mascarpone Dále: zdobení podle chuti a fantazie (lentilky, perličky, srdíčka nebo kuličky Dr. Oetker apod.)
Číst dále »
0 komentářů
13 dubna., 2023
Moučníky pečené

Rychlé croissanty z listového těsta

1 balení chlazeného listového těsta (300 g), asi 1/4 másla, lískooříšková pomazánka (doporučujeme naši značku Sladká tečka) a 1 vejce na potření.
Číst dále »
2 komentáře

Marinované artyčoky

Marinované artyčoky jsou výborné především jako příloha ke steakům či rybám.
Číst dále »
0 komentářů
12 dubna., 2023
Zeleninová jídla

Restované artyčoky

Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přidáme na plátky pokrájený česnek, citron na čtvrtinky a povařené artyčoky. Zlehka osolíme, opepříme a přidáme tymián. Pár minut restujeme, poté podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Podáváme ozdobené petrželkou – jen tak samotné nebo s čerstvou bagetkou a bylinkovým dipem.
Číst dále »
0 komentářů
11 dubna., 2023
Polévky teplé

Polévka kulajda

hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, čerstvý kopr, sůl, 3 natvrdo uvařená vejce, vinný ocet na dochucení
Číst dále »
0 komentářů
11 dubna., 2023
Velikonoční pokrmy

Italský koláč Pasqualina

Těsto: 450 g hladké mouky, mořská sůl, 45 ml panenského olivového oleje, 90 ml teplé vody, špetka sody nebo kypřicího prášku do pečiva Náplň: 750 g čerstvého špenátu, olivový olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř, 1 hrst ploché petrželky, 4 vejce, 200 g sýru ricotta, 100 g strouhaného parmazánu, 1 lžička majoránky, 1 vejce na pomazání
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční pučálka na Zelený čtvrtek

Vyzkoušejte staročeský postní pokrm z naklíčeného hrachu. Je výborný, zdravý a připravit se dá jak na slaný, tak na sladký způsob. Na pučálku si připravíme:
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky