Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přidáme na plátky pokrájený česnek, citron na čtvrtinky a povařené artyčoky. Zlehka osolíme, opepříme a přidáme tymián. Pár minut restujeme, poté podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Podáváme ozdobené petrželkou – jen tak samotné nebo s čerstvou bagetkou a bylinkovým dipem.
Vyzkoušejte staročeský postní pokrm z naklíčeného hrachu. Je výborný, zdravý a připravit se dá jak na slaný, tak na sladký způsob. Na pučálku si připravíme:
Český štrůdl a americký apple pie že už máte v malíčku? Vyzkoušejte tento lahodný japonský jablečný dort a uvidíte, že se ve vaší kuchyni bude s českým a americkým dezertem často střídat. Budeme potřebovat: 2 větší sladká jablka, 2 vejce, 70 g cukru krupice, 20 g másla, 100 ml mléka a 80 g hladké mouky.