Recepty

Vyberte si z 1381 receptů

24 května., 2023
Polévky teplé

Boršč s masem

Současné počasí nahrává spíše teplým polévkám, přinášíme vám proto recept na skvělý a zdravý boršč. Slibujeme, že nadchne každého, kdo ho ochutná. Na bořšč si připravíme: 300 g hovězího zadního masa, 1 cibuli, bobkový list (asi 5 lístků), celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 300 g vepřového masa, 300 g kysaného zelí – vyzkoušejte naše zelí Dle Gusta , 200 g červené řepy (1 větší řepu), 300 g kořenové zeleniny (asi 2 mrkve, 1 petržel a 1/4 celeru), 3 brambory, 1 kvalitní klobásu (ta nemusí být), 1 konzervu rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek zakysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (např. zelenou petrželku či kopr).
Číst dále »
0 komentářů
23 května., 2023
Saláty

Caesar salát s kuřecím masem

Salát: 2 ks kuřecích prsou bez kůže, sůl, pepř, olivový olej, bílá bageta, 3 stroužky česneku, 1 hlávka ledového salátu, kousek parmazánu nebo jiného výrazného sýra. Dresink: 2 žloutky, 2 ančovičky, šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octu, 1 lžíce medu.
Číst dále »
1 komentář
22 května., 2023
Ryby a mořské plody

Pečené sardinky s česnekem a rozmarýnem

400 g malých sardinek (mohou být čerstvé nebo mražené), šťáva z 1 citronu, 1 dl olivového oleje, 3 stroužky česneku, čerstvý rozmarýn, sůl
Číst dále »
0 komentářů
22 května., 2023
Zmrzliny a nanuky

Přesnídávkové nanuky

Přesnídávku nandáme do formiček (tvořítek) na nanuky, zapíchneme do nich dřívko a dáme zmrznout do mrazničky. Zmražené nanuky můžeme kvůli snadnějšímu vyndání z formičky nejprve přelít teplou vodou. Ihned podáváme. Poznámka: Přesnídávka může být i naše domácí (recept na ni naleznete ZDE)
Číst dále »
0 komentářů
22 května., 2023
Ryby a mořské plody

Pečený pstruh s omáčkou pesto

2 pstruhy, šťáva z 1 citronu, sůl, kmín, máslo, olivový olej, 6 lžic bazalkového pesta, 2 rajčata, zelená petrželka na ozdobu, citron na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Aloo Tikki – indické bramborové placky

4 brambory uvařené ve slupce, 5 lžic strouhanky, 1 lžička mletého kmínu, ½ lžičky sušeného drceného chilli, ½ lžičky kurkumy, 1 lžička sušeného koriandru, 1 lžíce čerstvého koriandru, 3 lžičky koření tikka masala, 1 najemno nasekaná zelená chilli paprička, ½ lžičky sušeného zázvoru, sůl dle chuti, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
18 května., 2023
Vepřové maso

Karamelový bůček

1 kg vepřového bůčku s kůží, 2 cibule, 3 lžíce soli, 1 lžíce kmínu a 4 lžíce cukru.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí lučina

Základ: 2 kelímky (240 ml) bílého jogurtu s probiotickou kulturou BiFi Ranko, 250 ml měkkého tvarohu (doporučujeme polotučný tvaroh Ranko), sůl Podle chuti: nasekané bylinky (pažitka, bazalka…), prolisovaný česnek, nastrouhaný křen apod.
Číst dále »
1 komentář

Svíčková na smetaně

750 g pravé hovězí svíčkové (nebo hovězího zadního), 100 g slaniny, sůl, mletý pepř, 1 větší cibule, 1 mrkev, 1/2 bulvy celeru, 1 petržel, 5 zrníček celého pepře, 3 zrníčka nového koření, 3 bobkové listy, špetka tymiánu, citronová šťáva, 150 g másla, 100 g plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml šlehačky (případně mléko na zředění), 1 lžíce cukru na karamel, šlehačka, plátky citronu, brusinkový kompot nebo džem, čerstvý tymián a bobkový list (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky