Tiramisu je tradiční italský dezert, jehož název vznikl ze slov “tirami su”, která znamenají “vytáhni mě” nebo “zvedni mě”. Ve volném překladu pak tento název zní “rozvesel mě”. Originální tiramisu se vyrábí z čerstvého smetanového sýra mascarpone, my jsme jej však nahradili zakysanou smetanou (což mu na chuti vůbec neubralo ) a připravili netradičně do skleničky. Na rychlé tiramisu do skleničky budeme potřebovat: 2 kelímky zakysané smetany (vyzkoušejte naši zakysanou smetanu Ranko), 2 vanilkové cukry, cca půl balíčku dětských piškotů Babyland, asi 2 dl silné černé kávy, 4 lžíce likéru amareto a holandské kakao na posypání (doporučujeme naše výborné kakao COOP Premium).
Banánový puding ze sáčku je klasika, ale už jste někdy zkoušeli udělat si svůj domácí puding z banánů? Je skvělý! Připravíme si na něj: 2 banány (na přípravu pudingu), 1/2 litru mléka, 2 lžíce cukru, 3 lžíce jemného bramborového škrobu, dětské piškoty, 1 banán (do hotového pudingu) a našlehanou šlehačku.
Znáte nějaké jídlo, které zbožňují děti i dospělí? Jsou to boloňské špagety! Takže jestli chcete dětem udělat radost, připravte jim je! Na boloňské špagety budeme potřebovat: 400 g špaget (vyzkoušejte naše špagety KLASIK nebo VAROMA), 6 lžic olivového oleje, 1 větší cibuli, 100 g anglické slaniny, 2 mrkve, 1 malý celer, 5 stroužků česneku, 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového), 1 plechovku loupaných rajčat, 1 větší rajčatový protlak, 2 dl červeného vína, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, oregano, tvrdý sýr na posypání a oblíbené bylinky na ozdobu (bazalka, petrželka…)
Znáte smoothie? Tento zdravý míchaný nápoj se skládá z čerstvého ovoce či zeleniny, mléka (popř. jogurtu, skyru či zmrzliny) a obvykle i rozsekaného ledu. My jsme si pro tentokrát vybrali Ranko skyr s příchutí broskev-meruňka a doplnili jej stejným ovocem. Výsledek je skvělý! Na broskvovo-meruňkové smoothie si připravíme: 1 zralou broskev, 2 zralé meruňky, 1 kelímek skyru Ranko broskev-meruňka a 1 hrnek ledové tříště (nasekaného ledu).
300 g těstovin (např. vřetena či fusilli), 2 konzervy tuňáka v oleji (nejlepší jsou celé kousky), asi 10 malých rajčátek, 100 g zelených oliv bez pecky, sůl, pepř, trochu balzamikového octa a šťávy z citronu, zelené bylinky (např. hladkolistá petrželka)